ZEMLjOTRES PREKINUO UTAKMICU: Srpski odbojkaš bežao sa terena (VIDEO)

Utakmica drugog kola klupskog prvenstva Azije između Al Arabija (Katar) i Al Džazire (UAE) prekinuta je tokom drugog seta zbog zemljotresa koji je u tom trenutku pogodio Najpidav, glavni grad Mijanmara (bivša Burma).

Svedok ovog događaja bio je i Uroš Kovačević, srpski reprezentativac, koji je uz Brazilca Visotoa najveće pojačanje šampiona Katara na ovom takmičenju.

Bilo je baš čupavo. U prvom trenutku nisam shvatio o čemu se radi, gledali smo ka plafonu, gde su sijalice udarale jedna o drugu. Mnogi igrači i službena lica već su istrčali iz dvorane, kad sam i ja krenuo da bežim ka izlazu. Na sreću, nije se ništa srušilo, temelji dvorane izdržali su zaista jak udar. Mi smo se brzo vratili na teren, sve se smirilo i nastavili smo meč, koji je, čini mi se trajao kraće od zemljotresa, kaže Uroš Kovačević za “Sportski žurnal” i dodaje.

– Meni je očigledno bilo suđeno da ga negde preživim. Da li u Mijanmaru, ili Italiji, svejedno. Čuo sam se i sa Atanasijević i Podraščaninom i ostalim momcima koji igraju u Italiji i poslao sam im snimak sa naše utakmice, u momentu kad je počeo zemljotres. Svi smo se smejali na kraju, kad gledate kako igrači beže sa terena, ali verujte, u momentu kad se sve događalo, nije mi bilo do smeha – kaže mlađi od čuvene odbojkaške braće Kovačević.

Izvor: Sprotski Zurnal

Pogledajte još