TUŽNO: Razdvojili ih posle 62 godine braka

0

Anita (81) i Volf (83) Gotšalk iz Kanade venčali su se 1954. godine u Diseldorfu u Nemačkoj i od tada se nisu razdvajali.

Zatim su se odselili u Kanadu, u potrazi za boljim životom, i tamo su više od šest decenija proveli u skladnom braku, stvorili porodicu i odgajili decu. A sad, u poznim godinama, moraju da se razdvoje jer su smešteni u različite staračke domove.

Oboje su već ozbiljno narušenog zdravlja, i morali su da se presele u dom jer više nisu mogli da vode računa o sebi. Kako nijedan dom nije mogao da prihvati dvoje novih stanara, oni sada žive na različitim adresama i viđaju se svega nekoliko puta nedeljno. I svaki put kad se sretnu oboje se guše u suzama.

Volf je počeo da gubi pamćenje, lica i imena zaboravlja, ali svoju Anitu uvek prepozna.

Ovu tužnu priču na Fejsbuku je podelila njihova unuka, uz fotografiju koja je snimljena prilikom jednog od njihovih susreta “Posle 62 godine braka, moji deda i baba razdvojeni su već osam meseci zbog tromosti našeg sistema zdravstvene nege, koji ima način, ali ne i dobru volju da ih smesti u isti starački dom”, napisala je uz molbu da joj se jave svi koji misle da bi mogli da pomognu da se dođe do humanijeg rešenja za ove stare ljude, prenosi “Independent”.

Stvarno, da vam se srce slomi…

izvor: Mondo

Foto: Printscreen/ Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.