MOMCI, ODAHNITE: Zgodni drugari nisu konkurencija

0

Većina muškaraca potajno strahuje da njihovu partnerku može da "preotme" njihov najbolji prijatelj, zgodni komšija, kolega, drug iz detinjstva

Većina muškaraca potajno strahuje da njihovu partnerku može da “preotme” njihov najbolji prijatelj, zgodni komšija, kolega, drug iz detistva…

Ali, istraživanje Univerziteta u Kaliforniji pokazuje da je taj strah nerealan. Naprotiv, predstavnici jačeg pola u okruženju zgodnih “konkurenata” osećaju takmičarski duh zbog čega luče više testosterona, a ženama su seksualno privlačniji tipovi koji u znoju imaju veću koncentraciju ovog muškog hormona.

Naučnici su to zaključili pošto su muškarcima u društvu partnerki pokazivali fotografije drugih pripadnika jačeg pola. Adrenalin bi im skakao kada bi ugledali zgodnog i mišićavog čoveka jer su ga doživljavali kao potencijalnog rivala, pretostavljajući da će se svideti njihovoj partnerki. S druge strane, dok su gledali “neugledne” pojedince, nivo testosterona im se nije menjao.

Zanimljivo je da su najjaču reakciju na konkurente imali ispitanici kojima je partnerka u tom periodu imala ovulaciju, što znači da podsvesno prepoznaju kada je žena raspoložena za seks.

Izvor: Novosti

Foto: Yayimages/ Ilustracija

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.