DRUGO OPROŠTAJNO PISMO: Vesna objasnila zašto je majci i sebi presudila u ponedeljak

Vesna je u prvom pismu detaljno navela svoje razloge za porodičnu tragediju, opisujući majčinu tešku bolest i njihovu borbu sa njom, uz to navodeći da želi da “im obema skrati muke”.

Ona je nadalje navela i da bi volela da je u Srbiji dozvoljena eutanazija koja bi ljude rešila života “kakav ne dolikuje čoveku”.

Vesna je takođe ubila i njihovog maltezera, za kojeg je u pismu navela da “ne želi da završi u nekoj kafileriji”.

Međutim, drugo pismo koje je ostavila svedoči i o Vesninom nenametljivom karakteru, o kojem svedoče brojne komšije koje je opisuju kao nadasve pristojnu i vaspitanu ženu.

Ona je u drugom pismu navela da se razmišljala i da je odlučila da im presudi tek u ponedeljak kako ljudima u kraju i policajcima ne bi pokvarila vikend, kada se svi odmaraju. Nesrećna žena je ostavila čak i novac za kremaciju kako rođacima ne bi zadavali finansijske glavobolje – kaže naš izvor blizak istrazi.

Oproštajna pisma stavila je u torbu koju je dala komšinici Gordani i rekla da će svratiti njena tetka Marija po to. Pozvala je tetku Mariju Radovanović, koja sa porodicom živi u Omoljici kod Pančeva.

– Ranije smo se dogovorile da dođem u ponedeljak po podne. Oko dva sata me je pozvala i rekla da vodi majku u bolnicu i da mi je kod komšije ostavila torbu pošto se verovatno nećemo videti. Imala je običaj da mi tako ostavlja stvari. Glas joj je delovao sasvim normalno. Čak me je pitala šta kuvam za ručak, na šta sam joj odgovorila “gulaš”. Ni slutila nisam šta će se desiti – kroz suze za “Blic” priča Marija.

Vesna je nakon toga pozvala ni manje ni više nego policiju, kojoj je najavila šta će da uradi. Iako su stigli za svega tri minuta, nesrećna žena u međuvremenu je uzela pištolj, koji je imala u legalnom vlasništvu, a prilikom pucanja koristila je jastuk zbog čega komšije nisu čule nikakvu buku iz stana. Nakon što je ubila majku, pucala je u psa u kupatilu i potom sebi u glavu. Prema rečima tetke, bilo joj je teško zbog majčinog stanja.

Radila u SMIP, bila tajnovita

Vesna M. je, kako “Blic” saznaje, radni vek provela u Saveznom ministarstvu inostranih poslova (SMIP) Jugoslavije. Komšije navode i da veruju da je zadnjih godina bila zaposlena u BIA. Oni, međutim, dodaju da nikada nije potvrdila da je tu zaposlena. – Imali smo problema sa travom, pa smo pozvali jednu televiziju. Vesna mi je tada rekla da mene snime a ne nju zbog njenog posla. Nikada nije otvoreno rekla gde radi – kaže komšinica Gordana D.

Izvor: Blic/Kurir

Foto: Yayimages/Ilustracija

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.