Bokserska revija na Zlatiboru

ZLATIBOR, 20. januara 2010. (Beta) - Sportsko-zabavna manifestacija "Zlatibor boksing najt" (Zlatibor boxing night), prva revija profesionalnog boksa u istoriji tog planinskog centra, održaće se u subotu 23. januara.

Borbe će biti bodovane na evropskim i svetskim rang-listama, a obezbeđena je posebna scenografija i rasveta kao sastavni deo ovakvih manifestacija, najavio je organizator.

U glavnoj borbi, u subotu uveče, u superteškoj kategoriji, boksovaće Nenad Borovčanin iz Banja Luke i Andreas Gunter iz Berlina.

Mladi banjalučki bokser na rang listama zauzima 17 mesto u Evropi, odnosno 25 mesto u svetu, navodi se u saopštenju organizatora.

U uvodnim borbama boksovaće Slobodan Lukić iz Užica protiv Vitomira Martića iz Sarajeva, Sanel Papić iz Sjenice protiv Mirka Vujadinovića iz Novog Sada i Petar Bajić iz Beograda i Ibrahim Mahmić iz Sarajeva.

Takođe, boksovaće i Milan Kostić iz Leskovca i Dzemal Mahmić iz Zenice.

"Poznato je da Zlatibor ima vrhunske uslove, kako klimatske tako i tehničke za pripreme sportista. Zadovoljstvo mi je da sam prvi bokser koji učestvuje na ovoj reviji, koja se po prvi put održava na Zlatiboru. Nadam se da ću u borbi osvojiti zlatnu medalju i da neću razočarati Zlatiborce koji su me lepo dočekali", izjavio je Nenad Borovčanin.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija Zlatibor, Kulturno-sportski centar Čajetina i "Balkan Boks Promoušn" (Balkan Box Promotion), a pokrovitelj je opština Čajetina.

Pogledajte još