#TEENTALK2016 – Ivana Pejak: Dobra fotografija nastaje u momentu i načinu doživljavanja sveta oko nas

Na konferenciji u Novom Sadu učestvovaće: Milan Inić, Yasserstain, Milica Pajčin – Leni, Vojislav Perić, SupremeNexus, Ivana Pejak, Jana Damjanov, Teodora Stanković, Jovana Kondić i mnogi drugi, a govoriće o temama kao što su talenti iz školske klupe, kako se zaštiti od nasilnika na mrežama i van njih, o internet senzacijama i lajkovima.

Na panelu “LIKE za uspeh: Talenti iz školske klupe-od hobija do uspeha” učestvovaće i Ivana Pejak, gimnazijalac, budući student Kamere. Spremna za avanturu, zabavu i dobro druženje. Sa sobom uvek nosim svoj foto-aparat, blok za skiciranje i telefon.

Kako je nastala ljubav prema fotografiji i kojom vrstom fotografije voliš najviše da se baviš?

– Sve se desilo vrlo spontano. Istražujući nove stvari, shvatila sam da je fotografija nešto čime mogu uvek da se bavim. Pored svih ostalih zanimacija, nikad mi neće dosaditi da fotkam i snimam. Najviše volim portretnu i reportažnu fotografiju.

Kako je nastala fotografija “Autoportret” koja je bila u finalu “Youth Portrait” prestižnog takmičenja?

– Vukla mi se ideja po glavi nekoliko dana i jedno jutro sam samo uzela aparat, stativ i napravila fotku. Bilo je vrlo jednostavno i brzo, ali posle u postprodukciji sam se dosta igrala sa Photoshopom.

Koliko ti je ovaj uspeh pomogao u daljoj promociji tvog rada? Na kakve reakcije si nailazila?

– Dosta mi je pomoglo, ostvarila sam puno novih poznanstava i saradnika. Najviše me je iznenadilo koliko ljudi ceni i podržava moj rad.

Na kojim projektima sada radiš i kakvi su ti planovi za budućnost što se tiče fotografije?

– Trenutno pravim malu pauzu, koristim ovaj najduži raspust, izmedju srednje škole i fakulteta, za putovanja, druženje i uživanje u drugim stvarima. Već se u oktobru vraćam aparatu i počinjem da studiram kameru na Akadmiji umetnosti u Novom Sadu. Veoma se radujem tome!

Šta je najbitnije za dobru fotografiju – oprema, trenutak, tvoje raspoloženje…?

– Kao što je neko pametan jednom rekao, a posle njega mnogo njih ponovilo – Najbolja je ona kamera koju imaš sa sobom. Često mi se dešava da vidim nešto što bi bilo dobro za fotkanje kad nemam kod sebe fotoaparat i onda uzmem telefon i škljocnem. Sve je u momentu i načinu doživljavanja sveta oko nas.

Kompletan program konferencije pogledaj na linku www.color.rs/teentalk2016/

Ukoliko i ti želiš da budeš gost na konferenciji “Teen Talk”, pošalji nam svoje lične podatke (ime, prezime, broj telefona, adresu stanovanja i školu koju pohađaš) na mail office@communications.rs!
Pošto konferencija pada na radni dan, svim prisutnim učenicima biće obezbeđena školska opravdanja.

TeenTalk_web_banner_insta3

Foto: Color Press Grupa, Privatna arhiva