#FOODTALKBUDVA2016 - Gabriela Ključe: Regionalna gastro blogerska scena je vrlo kvalitetna i interesantna

Kuvari, vlasnici restorana, vinari, gastro-blogeri, proizvođači organske hrane i stručnjaci za bezbednost hrane iz Crne Gore, ali i celog regiona, okupiće se 9. septembra u Budvi, u hotelu Mogren.

Na panelu "La Cucina Futurista: Novi ukusi i tehnike" učestvovaće i Gabriela Ključe vlasnica gastro bloga "Kod Gabriele".

Rekli ste u jednom intervjuu da je vaš blog "bijeg od realizma". Kako ste došli na ideju da tamo "pobjegnete"?

- Blog je nastao u najturbulentnijem razdoblju mog života, kada sam se počela ostvarivati kao “mlada” poduzetnica susrećući se s nizom prepreka i poteškoća do ostvarivanja cilja. Kako sam veliki kreativac, umjetnik, esteta i da bih izdržala taj užurbani i pomalo stresni tempo, Blog je bio bijeg od realnog stanja. Tamo sam svoja, moj Blog moj Dom. Tamo je sve slasno, lijepo, dotjerano, šarmantno, sadržajno, ukusno, sve onako baš kako želim… Spoj hrane i ljepote kulture življenja projicirali su posebnu energiju između mojih pratitelja i mene kao blogera.

Ko je zaslužan za predivne fotografije koje prate vaše recepte?

- Veliki sam zaljubljenik u fotografiju, posebno gastroarta. Kako obožavam lijepu fotografiju, a poznata po perfekcionizmu u svemu, u većini situacija potrudim se i napraviti kvalitetne fotografije. Sve moje foto uratke pravim ja i to kamerom mobilnog aparata.

Gde pronalazite inspiraciju i koliko vam tu pomažu društvene mreže?

- Beskrajno uživam u kulinarstvu, odabiru potrebnih namirnica, učenju o njima, pripremi i ukrašavanju jela, ali i čitavog interijera kako bi hranjenje postalo istinsko blagovanje punim bićem, a ne samo potreba zadovoljiti prazan stomak. Taj cijeli hedonistički proces je moja inspiracija. Društvene mreže su jedan neiscrpan izvor informacija i ideja kad govorim o gastronomiji, jedna vrlo ozbiljna i zavidna platforma koja me u jednom trenutku održava vrlo energičnom, a zna me ponekad umoriti. Volim dijeliti svoju šarmantnu gastro priču s ljudima putem društvenih mreža, posebno kada eksperimentiram sa nekim novim načinima pripreme ili novim okusima, kao što je sada situacija sa kolačem od smokava i smilja.

Kako ocjenjujete današnju regionalnu gastro blogersku scenu?

- Hvala im - moj brend “Kod Gabriele” se vrlo brzo izgradio na jednoj od njih. Regionalna gastro blogerska scena je vrlo kvalitetna i interesantna. Dosta nas je i što je više izbora, to se razvija bolji filter za sve nas. Čista zdrava motivacija za daljnji rad i velika mogućnost suradnje među blogerima iz različitih dijelova regiona. Voljela bih nekada u budućnosti, u Sarajevu ugostiti velika imena gastro blogerske scene regiona.

Koje mediteranske recepte možemo da vidimo "Kod Gabriele"?

- Ako bismo to slagali u neke sljedove, veći dio moje gastro ponude inspiriran je Mediteranom. Veoma rado pripremam kvalitetnu ribu poput brancina, orade, škarpine i slično. Uvijek je tu neki carpaccio od lososa ili tatar od tune, šalša od pomidora, slasne srdelice i inćuni. Također, volim raditi hobotnicu na različite načine od salata do gulaša. U mojoj kuhinji uvijek mora biti nekoliko vrsta kvalitetnog sira i kvalitetne masline. Ako tomu dodate domaće ekstra djevičansko maslinovo ulja, uvijek se zaista dobro jede, a duh Mediterana je sveprisutan. Nakon tako dobrog jela uz neizostavnu kapljicu kvalitetnog vina, za desert možete birati neko ohlađeno voće poput dinje i lubenice, lagani paradižot ili pak nešto "jače" poput fritula ili skradinske torte.

Uz kakva vina najbolje ide mediteranska kuhinja?

- Vino je neizostavnu u svakom mom obroku i kroz svaki slijed hrane. Veoma mi je zanimljivo poigravanje i kombiniranje vina i hrane. To je beskrajna igra sa okusima. Za predjela ili neke lagane obroke tu je dobro rashlađeni Prossecco. Uz jela koja ja pripremam, s obzirom da su većinom riblji, gode mi okusi Malvazije i Pošipa, a može se tu pronaći i nešto od Sauvignona. Uz desert biram Muškat, kao lijep način da se zaokruži jedna kvalitetna, razigrana priča istinskog guštanja i hedonizma.

Kompletan program i satnicu konferencije, kao i informacije o prijavi za učešće možete pogledati na linku: www.color.rs/foodtalkbudva2016/

foodtalkbudva

Pogledajte još