Javna tajna kafe

Bajka “Carevo novo odelo” odlično odslikava šta je to, zapravo, javna tajna. Svi su se divili carevom nevidljivom odelu: neki jer su morali, neki jer su se bojali da ne ispadnu smešni ako priznaju da ne vide ništa. Javna tajna je nešto što svi znaju ali se niko ne usuđuje da kaže. Šuška se da u Beogradu postoji još jedna javna tajna. Samo je ona malo drugačija. O ovoj “Javnoj tajni” se niko ne ustručava da govori otvoreno. Čak se i preporučuje. Nalazi se u centru grada, u ulici Strahinjića bana,, u neposrednoj blizini Kalemegdana.

Kafe-picerija je dobila naziv po istoimenoj TV emisiji Aleksandra Ignjatovića, koji je i jedan od vlasnika.
Enterijer je uređen u kombinaciji modernog i rustičnog, i to prostoru daje izvesnu dinamiku. Sa 24 mesta za sedenje u separeima i dva barska stola, poseduje i neophodnu dozu intimnosti.
Možete se uvaliti u kožne fotelje i pratiti aktuelna dešavanja na LCD televizorima. Kao i što cela ulica Strahinjića bana oživi tokom leta, tako oživi i bašta ovog restorana, koja prima do 40 gostiju.

Prava trač partija sa drugaricom se ne može ni zamisliti bez dobre kafe. Ovde ih ima u izoblju: ledena kafa, neskafa, espreso, kapućino, kafa s mlekom, moka...

Ponuda menija nije previše obimna, ali u svakom slučaju nećete otići praznog stomaka. Pogotovo ako ste ljubitelj italijanskih pizza, brusketa, pasti i salata.

Nude obroke za svako doba dana. Raznovrsne sendviče i zanimljiva predjela kao što su: marinada, fokača, rižota sa piletinom , pečurkama ili povrćem… Cena ovih “lakih zalogaja” je do 300 dinara.

Tu su i nezaobilazne salate: cezar, toskana, grčka , Monte Carlo salata. Jela od mesa su ono po čemu su prepoznatljivi. A specijalitet kuće je biftek “Javna tajna” koji je 990 dinara.

Od deserata izdvajaju panakotu i krem karamel, koji je naskuplji slatkiš sa cenom od 350 dinara.

Vinska karta je dovoljno bogata da upotpunite svoj ručak omiljenim vinom. Neke vrste kao što su merlot i šardone služe na čašu.

Slobodno recite svima za “Javnu tajnu”!

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još