#DIGITAL2016 - Darko Popović: Takmičarski programi su jako gledani i kada vam se čini da su sve ideje iscrpljene, pojavi se neka nova

Ovogodišnji – #Digital2016 – trajaće 2 dana – 15. i 16. septembra(četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva u galeriji Belgrade Waterfront, zgrada „Geozavoda“ u Beogradu.

Na panelu "Who Will Kill The Reality Star? Koji će se tv-formati gledati u 2017." učestvovaće i Darko Popović, direktor PR i promo sektora, TV Pink.

Takmičarski programi veoma su popularni na našim prostorima. Sličan trend je i u svetu. U kom pravcu će se razvijati ovakvi formati?

- Generalni je utisak da je došlo do pretrpanosti ovakvih formata, jer će u ovoj sezoni najverovatnije biti najmanje sedam. Ipak, ovakve emisije su jako gledane i dalje pa će ih zbog toga biti i u ovoj sezoni toliko. To je slučaj i u svetu. Postoji dosta varijacija na temu i dosta sličnih formata koji će polako služiti kao ideja za reformaciju postojećih ili kupovinu novih licenci. Nekada i kada se čini da su sve ideje iscrpljene, pojavi se neka nova.

Da li su budućnost televizije specijalizovani kanali koje kompanija Pink ima na desetine u svojoj ponudi?

- Televizija se puno promenila u poslednjih pet godina, a cenim da će se još više promeniti u narednih pet. U skladu sa tim, naša kompanija stremi inovacijama na ovom polju. Našim kablovskim kanalima pokrili smo gotovo sve sadržaje, a sada radimo na usavršavanju svakog od njih. Takođe dosta radimo i na polju digitalnih medija, gde je trenutno jedan od lidera naša aplikacija Klik TV koju je do sada koristilo blizu 100.000 jedinstvenih pretplatnika.

Kojim kriterijumima se vodite kada odlučujete koji novi format ćete pokrenuti?

- Ponajviše analiziramo kretanje publike. To nam omogućavaju sada već brojni uzorci koje pratimo u "real time"-u, a naravno pratimo i zvanična istraživanja. Tu izvlačimo pouke i "čitamo" želje tržišta. Ostalo je već na kreativnosti tima koji se bavi programom i koji ume da pronikne do masovne publike, ali i održi u isto vreme imidž televizije koja informiše i stvara zabavu.

Na kojim projektima trenutno radi kompanija Pink?

- Kada počne nova sezona, onda su projekti već uveliko spremni, pa što se programskohg dela tiče možemo govoriti u prošlom vremenu. Spremili smo više aduta za ovu sezonu 2016/2017. To su, hajde da krenemo od talent show programa koje smo već pominjali, peta sezona "Ja imam talenat" koja će sada biti više oslonjena na neke druge talente, a manje na pevačke, kao i treće sezone "Pinkovih zvezdica" i "Zvezda". Zatim kupili smo licencni "dating" show "Take me Out", snimili 24 epizode domaće serije "Dobrodošli u Orjent Express", na desetine epizoda kriminalističke tematike u dva različita serijala "Kod 4" i "Tragovi istine"... Vraćamo se kulinarskim šou programima i nastavljamo stare sezone svih najgledanijih formata. Dugoročno radimo na razvoju novih digitalnih proizvoda i usavršavanju postojećih. Kod nas nikada nije dosadno.

Program konferencije i način prijave možete pogledati na linku www.color.rs/digital2016

Digital2016-vizual

Pogledajte još