#TEENTALK2016 - Milica Pajčin - Leni: Uticaj se ne meri pregledima i lajkovima!

Na konferenciji u Novom Sadu učestvovaće: Milan Inić, Yasserstain, Milica Pajčin - Leni, Vojislav Perić, SupremeNexus, Ivana Pejak, Jana Damjanov, Teodora Stanković, Jovana Kondić i mnogi drugi, a govoriće o temama kao što su talenti iz školske klupe, kako se zaštiti od nasilnika na mrežama i van njih, o internet senzacijama i lajkovima.

Na panelu "PANEL 3 - FOLLOW4FOLLOW - LIKE4LIKE: Internet senzacija - na šta smo sve spremni za lajk" učestvovaće i Milica Pajčin - Leni, koja je već uveliko član YouTube kanala Yasserstain. Pored YouTube-a ima iskustva i u svetu pozorišta, pevanja, i trenutno vodi emisiju "Tubesday Tuesday" na TV kanalu Ultra.

Jedna si od najuticajnijih devojaka na našoj YT sceni. Kako se po tebi meri taj uticaj?

- Definitivno se ne meri pregledima, niti lajkovima, ne znam ni da li se može izmeriti. Znam da se može osetiti, recimo, kada se nađemo licem u licem sa onima koji nas prate, kada vidimo da pozitivno utičemo na nekog, da smo nekoga oraspoložili, motivisali ga da kreira. Mnogo je pozitivne energije u vazduhu!

Kako vidiš domaću YT scenu i koje Jutjubere voliš da predstaviš u svojoj emisiji?

- Mislim da ona predstavlja novi kulturni talas koji zapljuskuje sve dalje i dalje. Naravno, vrlo je važno staviti akcenat na kulturu, a ne na tehnologiju i brojke. U svojoj emisiji najviše volim da predstavljam nova, nepoznata lica koja se trude da osvoje svoje mesto pod YT suncem na pristojan, kreativan i kvalitetan način.

Da li na našoj YT sceni ima Jutjubera koji imaju veliki broj pratilaca, a nisu pravi uzori?

- Kao i svuda, apsolutno. Ponekad me uhvati anksioznost jer se uplašim da ću biti ubačena u isti koš kao i oni koji od omladine prave asocijalne zombije gladne lajkova. (AKO SE NISAM DOBRO IZRAZILA, ISPRAVI ME. OVO "gladne lajkova" mi zvuči sumnjivo. :D) Nažalost, uvek će postojati oni kojima su popunjenost džepa i popularnost važniji od poruke koju šalju svojoj publici. Društvance, YT je jako kul mesto, ali ne budite robovi svojim telefonima. Izađite napolje, družite se, smejte se. Budite srećni. 🙂

Kako si ti odlučila da se baviš Jutjubom i kako je došlo do saradnje sa kanalom Yasserstain?

- Nikada, zapravo, i nisam donela odluku da se bavim jutjubom. Ni sada sebe ne smatram jutjuberkom. Volim da zabavljam ljude, naročito decu, a ponekad mi se omakne da kažem i po koju pametnu. (Nadam se.) Čak ni ne umem definisati šta sam ja to. A što se tiče saradnje, do nje je došlo spontano. Milan i ja smo počeli da se družimo na maturi, godinu dana kasnije me je pitao da li želim da snimam sa njim jer je znao da imam iskustva u igranju dečjih predstava i pevanju, a i bilo mu je potrebno žensko pojačanje. Tada nisam imala pojma u šta se to upuštam jer je za mene Milan bio Milan, moj čudni, povučeni prijatelj, a ne taj neverovatno popularni Yasser. Baš mi je drago što jesam.

Koje Jutjubere voliš najviše da pratiš?

- Moj omiljeni YT kanal je "Epic Rap Battles of History", a volim Nigahigu. Od domaćih jutjubera me najviše zasmeje John Bane. Neverovatno je talentovan!

Kompletan program konferencije pogledaj na linku www.color.rs/teentalk2016/

Ukoliko i ti želiš da budeš gost na konferenciji "Teen Talk", pošalji nam svoje lične podatke (ime, prezime, broj telefona, adresu stanovanja i školu koju pohađaš) na mail office@communications.rs!
Pošto konferencija pada na radni dan, svim prisutnim učenicima biće obezbeđena školska opravdanja.

TeenTalk_web_banner_insta3

Pogledajte još