VLADE DIVAC: Došlo je vreme da Kristijan deli autograme, a članovi moje porodice i ja smo kriminalci

Vlade Divac ove godine nije se pojavio na dočeku olimpijaca. Otišao je pravo u Ameriku da isprati ćerku na koledž, da joj okači zavese u sobi. Tako to, tradicionalno, rade u Americi. A i da mu ćerka nije krenula na koledž ne bi došao u Srbiju, iako je još uvek zvanično predsednik Olimpijskog komiteta.

Dugo je ćutao. Dve i po godine nije davao izjave i intervjue srpskim medijima, osim onih protokolarnih direktno vezanih za funkciju. Nakon više afera koje su se vezivale za njegovo ime, u intervjuu za "Nedeljnik", kakav verovatno nikada nije dao u životu, otvoreno i iznad svega ogorčeno je govorio o svim razlozima zbog kojih, posle osam godina, ponovo odlučuje da sa porodicom napusti Srbiju.

U ovom razgovoru prvi put je govorio o "aferi kantrimen" i medijskim napisima da je "kantrimen" kojim je pregažen Luka Jovanović pripadao njegovoj supruzi.

- To su opasne stvari, i rađene sa ciljem. Oni su uzeli pod svoje oca poginulog mladića i manipulišu njegovim bolom u ostvarivanju svog cilja. Stavili su Snežaninu sliku na naslovnu stranu sa njenim "minijem" - "mini moris", a ne "kantrimen", i spinuju. Nađen je dečko koji je počinio saobraćajnu nesreću, sa dvoje, troje ili više svedoka koji su sa njim bili u kolima i snimali u trenutku nesreće, i osuđeni su. Postoji snimak kola da je to evidentno "kantrimen", koji niko nikada u mojoj porodici nije imao, ali se ne zna čija su kola. I ja mislim da se sa razlogom to krije, jer je toliko malo takvih kola kod nas, i to je jedna stvar. Druga stvar je da su ti koji kriju čiji je kantrimen mogli da ništa ne kažu, ali su izabrali moju porodicu, sa nekim razlogom. Ja ne znam koji je razlog i koju poruku nam šalju, ne znam šta treba da shvatim - rekao je Divac.

Divac je naveo i da je u vreme kada je pokušavao da investira u Srbiju razumeo spinove da je nesposoban da dobaci flašu vode od fabrike do police (neuspela kupovina "Knjaz Miloša"), iako kaže da je imao ugovoreno tržište za Arapske Emirate i Španiju. Shvatio je, kaže, sve poruke vezane za pare, politiku, ali ovu koja mu je poslata preko afere "kantrimen" ne shvata. On je naveo da je to direktan udar na integritet cele njegove porodice.

- Jedino mi pada na pamet da ili ima veze sa OKS-om ili Fondacijom. Evo, više neću biti predsednik, a ako im smeta Fondacija, onda ni za to nema problema, pomagaćemo nekoj drugoj deci. Sliku mog mlađeg sina su stavili na naslovnu stranu sa tekstom 'Od ubice do zatvora', a bio je jednu noć na trežnjenju u zatvoru u Sakramentu, gde je šerif moj prijatelj, kome sam mnogo zahvalan što ga nije pustio, jer je mlad i nije mogao da mene čuje da se glava gubi tako što pijan samo na pet minuta trkneš po hranu. A pedofile i ubice označavaju inicijalima. Takvo je vreme došlo sada, da Kristijan Golubović priča o moralu i deli autograme, a da su Vlade Divac i njegova porodica kriminalci i ubice - kaže Divac.

Vlade Divac je u razgovoru za Nedeljnik poptuno otvorio dušu i ispričao sve što mu se taložilo poslednjih godina. Kako je "cela družba i služba Miloševićeva" samo promenila dres, i kako je krenula igranka u kojoj su mu nameštali sudske procese, spinovali po medijima, pretili smrću njemu i njegovoj porodici. Ispričao je kako je njegova kuća u Los Anđelesu bila neformalni srpski konzulat i kako su vladajuće strukture koristili njegovu slabost rečenicom "Molim te, uradi to, to je dobro za Srbiju", nakon čega je shvatio da to znači "to je dobro za nas".

Ispričao je kako su ga mnogi zloupotrebljavali, a ponajviše oni kojima je pomogao.

- Neprihvatanje realnosti u kojoj se nalazim dovelo me je do toga da mi je prvo pukao čir, a nekoliko godina kasnije od gorčine koja se skupila u meni i žuč. Osećao sam se kao Kalimero, gde god se okrenem - nepravda. Kada je čovek slab, ljudi to osete i kao zveri krenu da kidišu na vas. Tako da sam imao situacije na svim nivoima izdaje", rekao je Divac.

Govorio je i o napadima današnjih naprednjaka, a nekadašnjih radikala, o razgovorima sa Tomislavom Nikolićem, zašto mu se putevi sa Vučićem ne ukrštaju, svojoj podršci demokratama.

- Moja podrška studentima i protestima protiv Miloševićeve politike bila je moj lični stav jer nas je njegova politika vodila u propast. Isto je bilo i kada sam dao podršku demokratama. To je bilo moje lično uverenje da mi, kao mala i siromašna država, definitivno ne možemo protiv svetskih sila i da ne možemo da opstanemo kao zatvoreno društvo... - rekao je Divac.

Za DS je razgovoru za Nedeljnik poručio:

- Ja sam borio za njihov boljitak, a oni samo za svoj. Kada su to zaboravili, i došli do vlasti, para i moći, ja sam im postao sumnjivo lice.

Divac je ispričao za Nedeljnik i kako mu je Boris Tadić nudio da bude gradonačelnik, na šta je dobio odgovor zbog kog će ubrzo državne institucije početi da zaobilaze njegovu Fondaciju.

U opširnom intervjuu govorio je i kako je Božidar Đelić učestvovao u kovanju plana da ga unište, pokušajima da kupi "Večernje novosti", kontaktima sa Canetom Subotićem i Mišom Bekom, te kako je nastala fama o njegovoj želji da se kandiduje za predsednika.

Izvor: Nedeljnik.rs

Pogledajte još