DAME, OBRATITE PAŽNJU: PET situacija u kojima muškarci VARAJU

Kad je žena trudna

Istraživanja pokazuju da je muškarac skloniji prevari kada ima trudnu ženu nego kada nema. Nije stvar u tome da su zli, stvar je u tome da ih rizik uzbuđuje, a trudna žena je očigledno poprilično uzbudljiva “situacija”.

Kad zarađuju manje od žene

Muškarci koji na neki način finansijski zavise od svoje žene ponekad će teško podneti činjenicu da njihova lepša polovina zarađuje više, a samim time će tražiti potvrdu svoje muževnosti kod drugih žena. Ironija je u tome da muškarci koji zarađuju znatno više od svojih žena takođe imaju veću sklonost ka varanju.

Kad imaju muževan glas

Duboki, muževan glas znači i veće samopouzdanje, a veće samopouzdanje znači veću šansu za prevarom. Muškarci sa sitnim, piskutavim glasićima nemaju tako izraženu sklonost varanju.

Kad su dugo u vezi…

…koja im ne odgovara. Istraživanja pokazuju da je 7 godina granica na kojoj pucaju, a 50 posto nevernih muškaraca vara ženu ili devojku sa nekim s posla.

Kad su pod stresom

Stres na poslu znači da muškarcu treba ventil, a ponekad stabilna, ustaljena veza nije dovoljno dobra za relaksaciju. Čak 75 posto muškaraca navodi stres kao glavni razlog zašto su prevarili nekoga.

Izvori: index.hr

Pogledajte još