Nole u trećem kolu

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 58. igrača sveta Marka Kjudinelija iz Švajcarske sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3).

Đoković, šampion Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine, u u narednom kolu igraće sa Denisom Istominom iz Uzbekistana što će biti njihov prvi susret.

Istomin, 103. teniser sveta, u prvom kolu iznenadio je 32. nosioca u Melburnu Žeremija Šardija, a potom je eliminisao i Nemca Mihaela Berera sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:4). Đoković je morao da igra četiri seta, ukupno dva sata i 58 minuta.

Đoković je morao da igra četiri seta, ukupno dva sata i 58 minuta, pošto ga je Kjudineli iznenadio u prvom setu.

"Početak je bio frustrirajući. Marko je bio stvarno agresivan, napadao me je kad god je mogao, a ja sam se automatski povukao i čekao njegove greške što je bio problem. U nastavku je bilo bolje, imao sam kontrolu", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

"Svi igraju tenis. Ne smeš nikoga da potceniš", dodao je treći nosilac na prvom grend slemu sezone.

Đoković će u nastavku turnira morati da popravi igru da bi ostvario zapažen rezultat. U duelu sa Kjudinelijem 22-godišnji Beograđanin napravio je devet duplih servis grešaka. U igri još 52 greške.

"Očigledno je da moram bolje da igram, ali... dobro je što sam prošao ove uvodne runde takmičenja jer su u njima, posebno ovde u Melburnu, iznenađenja česta. Ti prvi mečevi su nezgodni, igraš sa teniserima koji nemaju šta da izgube. Oseća se taj mali pritisak", kazao je Đoković.

Prethodno učešće u Melburnu Đoković je završio u četvrtfinalu gde ga je zaustavio Endi Rodik. Ove sezone Đokovića mnogi i nisu svrstali među favorite za osvajanje titule, iako je i dalje treći na svetu.

"Prošle godine sam imao loše iskustvo, ali trudim se da uvek imam najviše ambicije, dakle da osvojim turnir. Svestan sam, ipak, kvaliteta rivala i toga da neki od njih imaju i veća očekivanja od mene. To je normalno. Zato se trudim da se ne opterećujem previše, nego da razmišljam samo o sledećem meču", izjavio je Đoković.

Pogledajte još