DAME, DA LI STE PROBALE? Novi trend u depilaciji naljutio je žene širom sveta i začudio muškarce

Žene koje imaju problem s hormonima ili štitnom žlezdom dobro znaju da dlačice na licu ponekad malo "podivljaju", pogotovo na području brade. Taj problem rešavamo pincetom dok se npr. dlačice iznad usne uglavnom izbjeljuju ili uklanjaju trakama za depilaciju.

Njihovo uklanjanje s tih delova lica nije ništa čudno, ali ono što spada u tu kategoriju definitivno je novi trend u depilaciji. Sve više žena brije lice, baš onako kako to rade muškarci.

Kejt Somervil, poznata kozmetičarka koja brine o licima mnogih slavnih dama, priznala je da to rade i mnoge njene klijentkinje. Njihov identitet nije otkrila jer one činjenicu da briju lice ipak žele da zadrže u tajnosti, s obzirom na to da je reč o prilično neuobičajenoj praksi.

U zlatno doba Holivuda to je bila sasvim normalna stvar za velike dive pa je dlačice s lica na ovaj način uklanjala i Elizabet Tjelor, a stotinama godina pre nje to je radila i Kleopatra.

Kejt preporučuje brijanje lica svim ženama i tvrdi da tako koža lica postaje čistija i blistavija, s obzirom na to da se britvicom istovremeno odrađuje sjajan piling. Dodaje i da je lakše pravilno naneti šminku na obrijano lice.

Međutim, dame širom sveta ne žele da prihvate ovaj savet i smatraju kako se radi o još jednoj nepotrebnoj novotariji koja će ženama samo zakomplikovati život. Na društvenim mrežama razvile su se žustre rasprave o ovoj temi i većina žena koja je u njima učestovala odbija da brije lice.

Valja napomenuti kako i neki dermatolozi upozoravaju da brijanje kod žena s problematičnom kožom sklonom aknama nije sigurno jer može doći do povreda. Na kraju, sitne dlačice na licu koje su zapravo jedva vidljive u potpunosti su normalna pojava od koje nijedna žena ne treba da se stidi.

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još