Kraj za Janka Tipsarevića

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je izgubio od 18. nosioca Tomija Hasa iz Nemačke sa 2:3 (6:4, 4:6, 3:6, 6:1, 3:6).

Meč je trajao tri sata i 20 minuta, a obojica tenisera su napravila po šest brejkova, Tipsarević iz 17, a Has iz osam pokušaja.

Tipsarević je imao mnogo manje grešaka (41 naspram Hasovih 78), ali i direktnih poena (39 naspram 60).

Pobednik je odlučen u petom setu u kojem je Tipsarević dva puta uspevao da nadoknadi brejk zaostatka, ali je tri puta izgubio gem na svoj servis.

Imao je Tipsarević šansu da i treći put stigne prednost 31-godišnjeg Nemca, ali u devetom gemu nije iskoristio dve brejk prilike.

Prethodno je gubio i sa 15:40, ali je Has do pobede stigao iskoristivši tek petu meč loptu koja mu je donela duel sa pobednikom susreta 10. nosioca Žo-Vilfreda Conge i 79. tenisera sveta Tejlora Denta iz SAD.

Tipsarević je, međutim, verovatno najveću priliku za pobedu ispustio u periodu između drugog i trećeg seta. Vodio je tada sa 4:2 u drugom delu igre, a potom Hasu prepustio narednih sedam gemova, pa je Nemac izjednačio na 1:1 i stekao ključnu prednost od 3:0 za osvajanje trećeg seta.

Srpski teniser je tako učešće na turniru u Melburnu i drugu godinu uzastopce završio u drugom kolu. Najbolji rezultat na grend slem turnirima zabeležio je na Vimbldonu gde je dvaput igrao u četvrtoj rundi takmičenja.

Takmičenje u Melburnu u pojedinačnoj konkurenciji ranije su završili i Ana Ivanović i Viktor Troicki, pa će Srbiju u nastavku takmičenja predstavljati još Novak Đoković i Jelena Janković.

Pogledajte još