EVA RAS NE ŽELI DA ŽIVI: Dosta sam proživela, sahranila sam najmilije, bolje da me neko ubije!

Sa samo 18 godina dolazi u Beograd i upisuje dramaturgiju i glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. Nastupala je u pozorištima širom Jugoslavije, a pojavljivala se i u serijama i filmovima Dragoslava Lazića, Srđana Dragojevića, Emira Kusturice i Siniše Pavića.

Udala se za slavnog slikara Radomira Stevića Rasa, sa kojim je i 1964. godine osnovala Teatar nacionalne drame, gde su se izvodila dela isključivo domaćih pisaca. Sa filmom Dušana Makavejeva “Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT” 1967. godine stekla je svetsku slavu i njena karijera kreće uzlaznom putanjom.

I dok je na poslovnom planu nizala samo uspehe, na privatnom planu doživela je dve tragedije od kojih se nikada nije oporavila. Naime, 1982. godine njen suprug preminuo je iznenada od srčanog udara.

- Ušao je u kuću, skinuo mantil i pao mrtav, bez bolovanja, bez ikakvog predznaka da će da umre - rekla je nedavno Eva.

Ona i dan-danas žali za njim, a otkako je preminuo nije imala partnera, niti je na to pomislila.

- Svih ovih godina verna sam Radomiru Steviću Rasu, a verna sam mu jer sam ga volela i ljubav ne može da prestane zato što je on umro. Moja ljubav prema njemu trajaće do moje smrti - rekla je slavna glumica.

Međutim, da tragedija ne dolazi sama, pokazuje i prerana smrt Radomirove i njene ćerke Krune Ras, koja je pod nerazjašnjenim okolnostima preminula u Parizu.

- Moja ćerka Kruna umrla je u svojoj 24. godini u Parizu 1993. godine. Bila je tamo na studijama. Pričalo se svašta o uzrocima njene smrti, ali ništa nisam htela da demantujem. Ono što niko ne može da porekne jeste da je Kruna Ras bila najmlađa srpska spisateljica koja je od sedme do dvanaeste godine objavila tri književna remek-dela - pričala je o svojoj jedinici Eva.

Da ove porodične tragedije glumica nikada neće prežaliti, pokazuje i to što crninu od tada nije skinula. Ova proslavljena umetnica crnu odeću skida samo jednom godišnje, i to na jevresjski praznik Roš hašanu, kada odlazi u sinagogu u beloj haljini jer je u suštini jevrejske vere da bela boja komunicira sa Svevišnjim i njome se izražava kajanje za grehe.

Glumica, spisateljica i slikarka je nastavila da radi, dobijala je brojne nagrade, a 2002. obolela je od raka materice, od kog se izlečila.

- Otkako sam izgubila svoju porodicu jedva čekam da umrem. Plašim se da na onom svetu neću stići svoje voljene jer uprkos bolesti toliko dugo živim posle njih, a ne znam u kom su delu vasione - rekla je Eva.

Glumica ima 76 godina, ali kaže da žali što je uopšte dočekala starost, a poslednjih godina je izgubila želju za životom, te da zbog toga priželjkuje da joj neko oduzme život.

- Volela bih da me neko ubije na ulici, pa da se završi ova moja komedija od života. Ovaj život više nije za mene, dosta sam ga proživela i uopšte mi se ne dopada ovaj svet. Nikada nisam imala u planu da napunim 76 godina, a sa druge strane, sve tragedije sam preživela. Sahranila sam svoje najmilije, koje sam najviše volela - rekla je glumica.

Međutim, Eva je i dalje na javnoj sceni, popularna je i jedna je od omiljenih glumica. Još veću naklonost publike stekla je 2010. godine, učešćem u najpopularnijem rijalitiju u regionu "Farma", kad su gledaoci imali priliku da je upoznaju onakvom kakva zaista jeste.

Izvor: Pink/Alo!/Kurir

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.