#BOOKTALK2016 – Muharem Bazdulj: Današnja kulturna saradnja bivših republika Jugoslavije nije gora od one ’80-ih

0

U prostorijama Spomen-zbirke Pavla Beljanskog u Novom Sadu, 1. i 2. septembra okupila su se neka od najznačajnih imena iz sveta književnosti i izdavaštva na konferenciji Book Talk 2016 koju organizuje Color Press Group.

Drugu godinu za redom, ovoj konferenciji je prethodila Nedelja knjige, tokom koje su se od 29. avgusta do 2. septembra delile besplatne knjige za sve građane koje su volontori Color Pres Grupe zatekli u gradskom prevozu da čitaju.

Na panelu “Da li je sloboda umela da peva: 25 godina posle – regionalna prožimanja i barijere u kulturi” učestvovao je i Muharem Bazduljsa kojim smo razgovarali tokom konferencije:

Region izgleda s jedne strane puno bolje nego što je izgledao pre 20 godina, a s druge strane, opet ako uporedimo s nekim propuštenim šansama nedovoljno dobro. Ja volim ponekad da pravim tu analogiju sa vremenom iza Drugog svetskog rata, ako je 20 godina nakon Dejtona ovo bila neka '65. godina vi ste te godine u Jugoslaviji imali sasvim normalno da naši radnici idu u Nemačku, da Nemački turisti dolaze itd. Kod nas još uvek, evo vidimo, uoči svake predizborne kampanje maltene vi imate tu na nivou, prvenstveno na nivou Srbije i Hrvatske, jednu vrstu izazivanja napetosti

Kompletan intervju poslušajte u videu:

Foto: Color Press Grupa

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.