#DIGITAL2016 - Milan Kamponeski: Najveći uticaj na društvenim mrežama napravila je kampanja #ŽikoIzviniSe

Ovogodišnji – #Digital2016– trajaće 2 dana – 15. i 16. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva u galeriji Belgrade Waterfront, zgrada „Geozavoda“ u Beogradu.

Na panelu "#Social2016: Kako na društvenim mrežama gasimo požare i palimo vatre u srcima kupaca i glasača" učestvovaće i Milan Kamponeski, poznatiji kao Amitz Dulniker.

Da li kampanje na društvenim mrežama u Srbiji ostaju ipak samo na društvenim mrežama, osim ako se ne dogodi neki skandal, prepirke, pa završe i u drugim medijima?

- Kako koja.

Koja kampanja na društvenim mrežama je po tebi napravila najveći uticaj ove godine?

- #Žikoizvinise

Kakav tip sadržaja danas na mrežama može biti viralan?

- Uglavnom idiotski sadržaj.

Napisao si da marketing menadžeri političkih stranaka ne znaju da ih koriste, iako imamo ogroman broj korisnika Fejsbuka i Tvitera. Da li se bar nešto promenilo tokom parlamentarnih izbora?

- Ne.

Misliš da se apsolutno ništa nije promenilo?

- Ovi parlamentarni izbori nisu imali nikakvu poruku i shodno tome, takve su bile i kampanje. Realno može li se iko setiti bilo kakve političke poruke, ideje ili priče iz ove kampanje a da nije pljuvačina ili hvalospev o Aleksandru Vučiću? U normalnoj zemlji i kampanji bila bi poenta nametnuti temu u kojoj je vaša politička opcija jaka, raspravljali bismo o idejama i različitim političkim putevima, ovde se sve svodi na "Vučiću pederu" ili na "Vučiću Mesijo", nema tu ni mesta ni potrebe za ozbiljnom kampanjom, ni na mrežama, ni van nje.

Program konferencije i način prijave možete pogledati na linku www.color.rs/digital2016

Digital2016-vizual

Pogledajte još