ANITA je izgubila 35 kilograma i otkrila TRI najvažnija saveta za one koji žele da smršaju (FOTO)

Anita tvrdi da su ove tri stvari bitnije od gubitka kilograma.

1. Nemojte se koncentrisati na brojeve

Anitu najčešće pitaju koliko joj je trebalo vremena da izgubi 35 kilograma, o čemu redovno piše na svom profilu na Instagramu. Gubljenje kilograma ne bi trebalo da bude nikome u središtu pažnje, a trku uvek dobija lagana i sigurna metoda. Nemojte se opterećivati time kako ćete izgubiti kilograme, pažnju usmerite na vlastito zdravlje, fitnes i građenje zdravih navika.
Usporite i zaljubićete se u sam proces mršavljenja. Ako se ipak odlučite za neku drastičnu metodu mršavljenja, mrzećete svaku sekundu dijete. Njoj je za transformaciju tela i životnih navika bilo potrebno oko godinu dana. U tom periodu Anita je jela zdravu hranu punu žitarica, nemasnih belančevina i zdravih masnoća. Uz to je redovno odlazila u teretanu, trčala, radila kardio-vežbe i dizala tegove kako bi ojačala telo.

2. Planirajte obroke unapred

Anita je medicinska sestra s prenatrpanim rasporedom, pa nema vremena da kuva svaki dan. Umesto toga, ona planira nedeljne menije koje pravi odjednom, zamrzava ih i nosi sa sobom.
Osim zdravih ručkova i večera, samostalno priprema i zdrave energetske pločice od zobi, orašastih plodova i voća, a sa svojim obožavateljima deli brze recepte za ove ukusne zalogajčiće.

"Samostalna priprema hrane najbolji je način da budete svesni šta se nalazi u vašem obroku, ali i koje ćete sve vrednosti uneti u organizam", ističe medicinska sestra iz Sidneja.

Na njenom jelovniku nalazi se mnogo zdravih masnoća i belančevina u obliku avokada, ribe i piletine. Tanjir je uvek obojen različitim vrstama povrća, a ne odriče se ni slatkih zalogaja.

"Napravila sam palačinke od zelenog proteinskog praška koji je bogat mikronutrijentima poput belančevina, prehrambenih vlakana i antioksidanata", pohvalila se lepa Australijanka na svom profilu na Instagramu.

3. Beležite svoj napredak

Da biste (p)ostali motivisani za to da sledite nova pravila ishrane i vežbanja, najbolje je da svoj napredak beležite fotografijama. Na taj način ćete uvek znati kako ste počeli i koliko ste napredovali u međuvremenu.

"Fotografija sleva nije moja najveća težina. Teško mi je da nađem fotografiju na kojoj sam bila deblja jer sam tada izbegavala fotografisanje po svaku cenu. Ostala sam uskraćena za toliko uspomena sa porodicom i prijateljima, jer sam bila nesigurna u svoje telo. Ako tek započinjete svoje putovanje, slikajte se. Možda vam se neće svideti prizor (nemojte biti prestrogi prema sebi), ali znajte da ćete imati loših dana čak i kada ostvarite svoje ciljeve. Možda ćete se tih dana upoređivati s profesionalnim fitnes instruktorkama i nećete videti svoj napredak. Tada je pravo vreme da izvadite stare fotografije i ponovo se uverite kakva ste kraljica", zaključuje  Anita.

A photo posted by Anita McKay (@anitagetsfit) on

Izvor: zadovoljna.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.