GLAMUR I SJAJ: Ekstravagantni život bračnog para MELJNIČENKO ostavio svet bez reči (Foto)


"Kad je njihova 225 miliona funti vredna superjahta uplovila u London prošle nedelje Tower Bridge je morao da se podigne kako bi prošli. Međutim, kad je reč o neverovatno životnom stilu njenih vlasnika, Andreja Meljničenka i njegove glamurozne supruge Aleksandre, plutajuća palata samo je vrh sante leda. Njihovo bogatstvo se procenjuje na 11 milijardi dolara, a oni se ne stide da ga troše na najekstravagantnije moguće načine"
, započinje "Dejli mejl" svoj članak o ruskom oligarhu i njegovoj dragoj.

Almost 11❤️

A photo posted by Aleksandra Melnichenko (@aleksandramelnichenko.official) on

Potom su se posvetili opisivanju superjahte koja je toliko impresivna da je u senku bacila jahte svih drugih milijardera.

"Kreativno nazvan 'A', ovaj brod je dizajnirao legendarni francuski dizajner Filipe Stark. Duga je 120 metara, teška 5.959 tona i opremljena je 4 centimetara debelim staklom otpornim na eksplozije, heliopadom na šestoj palubi (ukupno ih ima 8) i diskom sa staklenim stropom koji gleda u bazen koji se nalazi na palubi iznad njega.
Za hitna putovanja tu je njihov prihvatni avion na kojem se nalazi veliko slovo A. Boeing 737 platili su oko 50 miliona dolara i to bez raskošne unutrašnjosti. Kada je reč o automobilima Andreju je omiljen njegov Bentli vredan 250.000 dolara.
Iako vole da putuju svetom, čak i milijarderi žele nešto da zovu svojim domom, a Andrej i Aleksandra imaju veliki popis nekretnina. Tajkun je u Londonu 2002. godine kupio stan na Berkli skveru vredan skoro 3 miliona funti. To je tek stančić u poređenju sa novim posedom koji se proteže na 14 hektara u Askotu i koji se procenjuje na 24 miliona funti. Okružuju ga uređeni vrtovi, šume i park, spa zona i bazen nalaze se u posebnoj kući, kao i osoblje koje radi u vili. Vila s tri sprata probitno je bila namenjena kraljevskoj porodici s Bliskog istoka i ima 20 spavaćih soba i 20 dnevnih soba, ali Meljničenkovima je izgledala pomalo sumorno, pa su je renovirali", piše Dejli mejl.

Par živi u Moskvi gde poseduju vilu u zaštićenoj četvrti iznvan samog grada. Andrej poseduje i penthaus vredan 12 miliona dolara pored Central Parka u Njujorku, a nagađa se da ga je platio gotovinom. Naravno, poseduju i vilu na jugu Francuske, a komšije su im Roman Abramovič i porodica Hajniken. Kada je prvi put isplovio superjahtom, bilo je to da bi navodno pazario tri Moneove slike koje je kupio za svoju suprugu, koja obožava francuske impresioniste.

- Kupujemo sve što nam se sviđa, a najdraža umetnička dela izložena su u sobama u kojima najčešće boravimo - ispričala je Sandra svojevremeno.

Britanci podsećaju da je Sandra iz Srbije i da je sa 17 godina pristupila grupi "Models", srpskom odgovoru na grupu "Spice girls" i da je najčešće pevala o ljubavi prema novcu.

Aleksandra je pohađala Jedanaestu gimnaziju u Beogradu, a potom je studirala međunarodni menadžment. "Srpska Anđelina Džoli" govori engleski, španski, srpski, italijanski i ruski jezik, a za Andreja se udala kada je imala 28 godina i imaju ćerku Taru.

Izvor: Index.hr

Pogledajte još