KRALJEVSKO VENČANJE U SRBIJI: Ženi se princ Mihailo Karađorđević

Princ Mihailo Karađorđević, sin pokojnog nj.k.v. princa Tomislava i nj.k.v. princeze Linde, sa svojom izabranicom Ljubicom Ljubisavljević upriličiće prijem kojem će pored članova i prijatelja kraljevske porodice Karađorđević prisustvovati brojni ugledni gosti iz javnog života Srbije i inostranstva i ugledni predstavnici medija.

Mladi par krunisaće dugogodišnju ljubav brakom, u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Svoju princezu princ je upoznao pre više od četiri godine. Već prvog trenutka dopali su se jedno drugom, a vreme je pokazalo da zajedno čine harmonični par.
- Ljubica i ja smo počeli da se zabavljamo pre više od četiri godine, nakon što smo se upoznali u jednom restoranu u Beogradu preko zajedničkih prijatelja. Pošto delimo iste vrednosti, vrlo brzo smo postali praktično nerazdvojni - kaže princ Karađorđević.

Svaki slobodan trenutak princ i buduća princeza trude se da provedu zajedno. Oboje obožavaju prirodu, a duge idilične šetnje predstavljaju im pravo zadovoljstvo.
- Oboje volimo prirodu i konje, pa često uživamo u dugim šetnjama sa našim psom Akirom ili jašemo konje zajedno - priča dalje Karađorđević.

Devojka koja je osvojila prinčevo srce rođena je i odrasla u Beogradu.
- Ljubica je završila master studije na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu, a sada se bavi marketingom i piše nekoliko kolumni na temu zdravlja, prevencije i nege kože - kaže Mihailo Karađorđević.

Princ planira da nakon venčanja, kao i do sada, zajedno sa svojom izabranicom živi u Srbiji.
- Voleli bismo da živimo u okolini Beograda, kako bismo mogli da gajimo konje i uvek budemo okruženi prirodom. Naša želja da je da se bavimo raznim društvenokorisnim projektima u našoj zemlji. Moj otac princ Tomislav je obožavao Srbiju i poslednje godine svog života proveo je na Oplencu. Najbolje se osećam okružen svojim narodom, ovde u Srbiji uz Ljubičinu podršku u svemu što radimo. Za nas, prirodni predeo je poseban deo svake nacije, a Srbija poseduje neke od najlepših predela koje smo imali prilike da vidimo. Naša tradicija, nacionalni i kulturni identitet su toliko bogati i jedinstveni - kaže Mihailo Karađorđević. Nakon sudbonosnog „da“, slavlje kojem će prisustvovati brojne zvanice iz zemlje i inostranstva nastaviće se na Belom dvoru.

Dinastija Karađorđević je stara dva veka. Princ Mihailo Karađorđević, mlađi sin princa Tomislava Karađorđevića i princeze Linde, rođen je 15. decembra 1985. u Londonu. Odrastao je u seoskom okruženju, gde je imao mnogo vremena da istražuje i zavoli prirodu. Organizovao je veliki broj humanitarnih akcija, a u nastojanju da se angažuje u pitanjima svoje zemlje nastavlja da lobira za srpske interese u svetu.

Izvor: Blic

Pogledajte još