PET tajni zadovoljnih parova

U potrazi za uzrocima ove neočekivane pojave, naučnici su razgovarali sa parovima i ustanovili da je tajna u sledećih pet stvari.

Pokazivanje osećanja

Što je par zadovoljniji vezom, lepše će mu biti u krevetu. Logično, jer radije i brže ćemo se intimizirati sa nekim sa kim se slažemo i pored kog se osećamo voljenim. I zato, psiholozi savetuju da dajete komplimente lepšoj polovini, da je slušate kad ima težak dan na poslu, dodirujete nezavisno od seksa i govorite joj koliko je volite. Time jačate vezu i povećavate želju za vođenjem ljubavi.

Razgovaraju o seksu

Manje od 40 posto ispitanika je u proteklih mesec dana pričalo sa partnerkom o "nevaljalim" željama. Greška, jer što češće parovi razgovaraju o seksu, predlažu nove poze, hvale veštine onog drugog, zadovoljniji su. Ako se stidite da pomenete tu temu, seksolozi predlažu da svoje želje upakujete u san, odnosno da joj kažete da ste sanjali nešto što zapravo želite u realnosti i da pažljivo pratite njene reakcije. Ako deluje zainteresovano, predložite da "san" isprobate i na javi.

Fokus je na ženi

Ako vam je stalo samo da ličnog zadovoljstva, ne možete ni očekivati da će ona jedva čekati sledeći ljubavni okršaj. Dok se muški orgazam podrazumeva, vrhunac tokom svakog odnosa doživi 66 odsto žena. Uz malo truda i poznavanje ženske anatomije, dovešćete je do orgazma svaki put, što će se i vama isplatiti jer će ona jedva čekati da ponovo budete intimni.

Ne plaše se promena

Osnovni razlog zbog kog na početku veze sve puca od strasti je činjenica da je sve novo. Vremenom, novo postaje staro, a parovi upadaju u rutinu koja je najveći neprijatelj strasti.
Vratite osećaj s početka tako što ćete biti spontani, uvesti nove poze i mesta, seksi igračke i veš. Mala promena u navikama imaće čudotvorno dejstvo na vaš seksualni život, pa uvedite zabranu vođenja ljubavi na krevetu jer ćete tako morati da budete kreativniji, predlažu seksolozi.

Trude se

Romantične sveće, seksi muzika, krevet posut laticama ruže, možda zvuče kao kliše, ali zaista imaju efekat na libido. Moderan život nas toliko melje da je ponekad teško usporiti, a upravo to je potrebno ako želimo da zaboravimo na obaveze i potpuno se prepustimo uživanjima. Ne morate raditi sve od nabrojanog, ali s vremena na vreme priuštite dragoj romantični ugođaj uz muziku, sveće i masažu i trud će se sigurno isplatiti.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.