ZAVRŠENA VELIČANSTVENA MANIFESTACIJA 24 SATA ELEGANCIJE: Jedinstveni beogradski festival izuzetnosti!

Najvažniji dogadjaj sveta automobilizma u nasem regionu, u okviru Zenith 24 sata Elegancije by Chivas, imao je svoju fascinantnu završnicu u Beogradu sa spektakularnom paradom i izložbom najlepših oldtajmera koji su blistali ispred Grand Casina Beograd tokom vikenda, i oduševili posetioce.

image001

Centralni dogadjaj ovog nesvakidasnjeg festivala izuzetnosti, šestog po redu, koji u Beograd dovodi najznačajnije svetske brendove i najcenjenije kolekcionare klasičnih automobila, je bio ZENITH KONKURS ELEGANCIJE, koji je impresionirao paradom i izložbom lepotana koji su od Kalemegdana, gde su privukli veliki broj gradjana, odjezdili ka Grand Casino Beograd, koji je vec šestu godinu za redom domaćin ovog prestižnog skupa.

image008

Ovogodišnji dobitnik trofeja Chivas Best of Show - priznanja za najlepši automobil izložbe, je bio elegantni ALFA ROMEO 2000 Touring Praho iz 1960 godine, vlasništvo trenutno najznačajnijeg svetskog kolekcionara Corrado Lopresto, koji pobedjuje u Beogradu već po treći put.

image004

Zenith 24 sata Elegancije by Chivas, je inače jedini dogadjaj iz Srbije uvršten na prestižnu listu dogadjaj podrzanih od strane UNESCO-a, kojom su klasični automobili svrstani u red svetske kulturne baštine, a u godini kojom FIVA-svetska federacija klasičnih automobila-obeležava pola veka postojanja. Zahvaljujuci naporima osnivača manifestacije, Aleksandra Djordjevića u saradnji sa Srpskim Savezom za Istorijska vozila(SSIV) i njegovim predsednikom Daliborom Ružićem, a uz učešće mnogobrojnih kolekcionara iz naše zemlje i sveta, Beograd je još jednom potvrdio svoju poziciju grada sa jedinistvenim nasledstvom koji još od 30ih godina prošlog veka ceni automobilsku kulturu i ne zaboravlja zlatnu eru kada je 1939 održan Grand Prix. Organizatori već 6 godina kreiraju ovaj spektakularni dogadjaj, koji je u kalendaru mnogobrojnih svetskih kolekcionara ali i gradjana Beograda, za koje je 24 sata Elegancije 2016, jednom od svojih dimenzija, pravi praznik kulture oldtajmera.

image003 (1)

image010

image007

image020

image038

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.