#DIGITAL2016 - poslušajte obraćanje Dušana Stojanovića, direktora Direkcije za elektronsku upravu

U prelepoj zgradi Geozavoda, atmosfera je bila potpuno digitalna, preko 200 slušalaca pratilo je panele preko LED i TV ekrana, dron je snimao aktivacije u bašti, a za sve one koji nisu bili prisutni postojao je live stream prenos. Publika je postavljala pitanja govornicima preko tvitera, a najzanimljiviji tvitovi su se emitovali na ekranima u sali.

Prvog dana, konferenciju je otvorio ambasador Velike Britanije u Beogradu, gospodin Denis Kif, a nakon njega prisutnima se obratio Dušan Stojanović, direktor Direkcije za elektronsku upravu, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

"Mi u državi se trudimo da naše sisteme vodimo po principima biznisa, privatnog sektora, to znači da se trudimo da naše kolege biramo po jasnim ciljevima i rezultatima, trudimo se da uvodimo stvari koje su za vas sigurno svakodnevne, ali za državu su daleke. Ono što smo uspeli da sa našim kolegama i konsultantima uradimo primenimo ono što je u poslednje dve godine primećeno, ne samo u Srbiji i okolini, već i u svetu. Suština je da javnu upravu promenimo kao bilo koji biznis sektor. Cilj nam je da funkcije unapredimo. Znamo šta radim, i Vlada Republike Srbije je prisutnima na društvenim mrežama, dosta ministara iz Vlade, predsednik, premijer takođe su veoma prisutni i aktivni. Društvene mreže danas će dati najbolji odgovor da li dobro radimo", rekao je Dušan Stojanović.

Kompletno obraćanje poslušajte u videu:

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.