TERAO ME JE NA ORALNI SEKS, A ONDA SAM UZELA NOŽ: Ispovest Ive Tadić koja je ubila svog silovatelja

I da će mere opreza - zabrana kontaktiranja svedoka - zasad biti dovoljne.

Ovo je njena priča, prva i celovita, s pojedinostima koje su brutalno realistične i na sudu je da oceni hoće li im verovati ili neće. U iskazu je devojka dvadesetak puta pomenula kako ju je Darko silio na oralni seks što je i gestikulacijom propratila i eksplicitno iznela tužiteljki.

Navukao ju je pričom kako ju je spasio od silovanja i prodaje u belo roblje, a ona je znatiželjno želela da sazna da je li to sve istina. U trenutku ulaska u stan situacija je još bila normalna, a i u tom delu iskaza u Ivinom glasu nema dramatičnosti i povišenih tonova.

Staloženo priča u dahu: "Pristala sam da odem u njegov stan. Otključao je vrata. Sela sam na rub kauča. Imala sam odeću i torbu preko ramena. Torbu nisam ni skidala jer sam mislila da se nećemo zadržavati. Uzeće novac i idemo iz stana. Nakon što je otišao u sobu, nije mi bilo ništa sumnjivo. Vraća se, seda na stolicu, nasuprot je sto. Priča mi da nisam ni svesna koju sam opasnost izbegla."

Zatim iznosi detalje o Darkovoj priči o tome kako devojke prisiljavaju da se bave prostitucijom, o silovanjima, iživljavanju, psihičkoj torturi, krađi dokumenata.

"Opisao mi je detaljno kako se devojke prisile da počnu to da rade. Pita me da li ja kapiram koliko je to strašno", priča devojka.

"Odgovaram - da. U tom trenutku mene zanima ko me prati. Jesam li bila u opasnosti. Pitam ga, ignoriše moje pitanje. Pita me da li ja shvatam i kad ja odgovaram sa da, on mi kaže da on misli da ja to ne shvatam i 'da se to tebi treba surovo pokazati'. Tada ustaje otkopčava rajsferšlus, vadi penis u erekciji i stavlja ga pred moju facu. Samo ga je izvadio", govori okrivljena devojka.

Priča sve brže, diže se i pokazuje, prepričava razgovor sa čovekom za kojeg u tom trenutku još ne zna da je bio dvaput osuđivan zbog silovanja i da je proveo veći deo života iza rešetaka. Priča šta se dalje događalo u stanu i kako je Darko naglašavao da devojke koje odbijaju oralni odnos trpe nasilje. Prepričava Darkove reči: “Dobro jel’ sad kapiraš, jesi sad shvatila? Jesam”, odgovaram mu.

Potom nastavlja tužititeljki da priča šta u tom trenutku razmišlja, te kako muškarac u čiji je stan došla očigledno očekuje da ga oralno zadovolji, čemu se ona suprotstavila. Iskreno je rekla da prvih nekoliko puta kada je tražio oralni odnos, nije bio nasilan, nego se čak izvinjavao, ali joj je ponovio kako joj je pretila opasnost od uvlačenja u lanac prostitucije, opisujući joj pojedinosti kako se devojke prisiljavaju na prostituciju fizičkim i psihičkim nasiljem. I pitao ju je ponovo je li shvatila šta joj se spremalo, na šta je ona dva puta odgovorila da jeste.

Devojka dovedena u stan u Novoj Vesi sada je već vičući odbijala oralni seks koji joj nudi muškarac koji je pre samo tri meseca izašao iz zatvora sa izdržavanja kazne zbog silovanja. Dodala je da ono što sledi više nije normalna situacija.

Počinju pljuštati udarci po njenom licu, ima osećaj da joj je nasilnik slomio nos, padaju joj minđuše. U tom trenutku misli kako će nastradati bez obzira zadovolji li ga oralno ili ne, na čemu on insitira.

"Eskaliralo je sve. Trčim do vrata, jasno mi je da su zaključana. Sad mi je jasno da on nije otišao po pare za cigarete. Zaključao je vrata i sakrio ključ. Ja ću dotrčati do njih, otključaću ih. Mi smo na prvom spratu. Ima ljudi, sprečiće neko. Uhvatila sam kvaku, probala, ključa nije bilo. On je došao za mnom. Verujem da bi me ubio i da uradim to što mi traži i da ne uradim. On u tom trenutku kaže: ‘Smiri se, stani. Hteo sam da ti pokažem na još gorem primeru da stvarno kapiraš.'"

"Moj cilj je da želim da izađem, želim da se spasim. Rekao mi je da se smirim. Doneo mi je dve čaše vode. Seo je preko puta mene, na stolicu kraj stola. Nastavio je da objašnjava da me je spasio, kako mi je pretila opasnost. Tada mi je jasno da nema veze s dobronamernošću. Pristajem da saslušam priču. Popijem vodu i ulazimo u tu istu sobu. Sedam u istom položaju s torbicom preko sebe. Nakon što je izgovorio nekoliko reči o opasnosti, on ne nastavlja s tom pričom…
", govori sve brže i ističe kako je ponovo tražio da ga oralno zadovolji. U tom trenutku vraća joj se “film” na jednu pojedinost.

"Vratili smo se u sobu, meni zvoni telefon u torbici. Razmišljam da li bi mogla da se javim, da je to način da se spasim. Otvaram torbicu, dok on u tom trenutku priča svojim telefonom i razgovara sa nekom muškom osobom koja će navodno doći u stan. Mobilni je zazvonio nekoliko puta i on se prenuo na moje vađenje telefona iz torbice i napravio rukom pokret da ne smem da se javim i da će biti batina ako se javim. Mislim da me zvala Tina ili neko od prijatelja, a videla sam da sam imala nekoliko propuštenih poziva. Vratila sam mobilni u torbicu, ali nisam zatvorila rajsferšlus. U torbici mi je bio nož za samoobranu. Ponovo mi prilazi. Više nema nikakvog filozofiranja... Odbijam, uhvatio me za kosu, i dalje je na meni, počinje me mlatiti, tući. Meni je jasno, upravo pokušava da me siluje. Možda hoće da me proda nekome u prostituciju. Ja ne znam s kim sam. Rekao je u jednom trenutku da je bio u zatvoru, nepravedno optužen za nešto. U stanu gde niko ne zna da se nalazim tuče me, ne malo. Mene je toliko strah, pokušavam da ga odgurnem, ali to ne ide. ‘Molim te pusti me, neću nikome ništa reći’, guram ga od sebe, a on nastavlja da me tuče", prica sada sve glasnije i brže Iva Tadić.

Slede dramatični trenuci u kojima ona opisuje situaciju u sobi s muškarcem koji će za koji minut biti u samrtnom ropcu na podu.

"Imam opciju da upotrebim nož. Jedna ruka mi je slobodna. Nakon što sam se izmakla, on me mlati, tu je torbica, ja imam nož. Ili ću da upotrebim nož ili ću umreti. Priznaje mi da me pratio. Sve od čega je on mene kao spasio, to se meni događa. Izolovana sam u stanu, zaključana, ne mogu da telefoniram, pokušava da me siluje, dolazi neki lik koji će me prodati u prostituciju, mlati me. Nemam vremena, hoću li reagovati ili ne. Strah me hoću li preživeti. Jedini spas da pobegnem nije uspeo. Druga je opcija da mogu da mu zapretim nožem. Ne želim nikoga da ubijem, nikoga da ubodem nožem. Mislim u sebi, bio je u zatvoru, nož je na centimetar od njegovog lica i na centimetar od mog. Ne sumnjam nimalo, kad bi on video da sam se ja drznula da pokušam da ga ubodem, da bi mi ga on iščupao iz ruke i zaklao me”
, priča sve glasnije osumnjičena devojka.

Pred tužiteljkom sada već viče: "On bi mene zaklao. Čak da se iskobeljam i pobegnem, šanse da on meni uzme nož su ogromne. Jednostavno, ja nemam drugog izbora. Naravno da nisam planirala da ga ubijem. Da mogu da zovem policiju, Hitnu, ljude... Ja sam ga ubola, svesna sam toga, izvadila sam nož. Ali, on mene i dalje nastavlja da malati. I ja njemu kažem: 'Ubošću te još jednom! Ubošću te dvaput. Umrećeš'. Na to on pogleda, lokva krvi, tamo gde su našli telo. On je pao i ne miče se. Proizvodi neki zvuk sličan hrkanju. Meni je jasno da je živ. Videla sam koja je lokva krvi, on je onesposobljen. Moram da zovem Hitnu i policiju. Kucam 92, ili 94, na kraju 911 i da me spoje s Hitnom i policijom, i kažem im da je čovek pokušao da me siluje i da sam ga ubola. Nakon toga me pitaju adresu, a ja ne znam adresu… Pitam ljude dole, držim telefon i pitam ljude dole koja je adresa. Spojili su me s Hitnom i policijom, Hitna dolazi, on je živ. Hitna i policija su pred vratima. Moraćete da provalite vrata, nemam ključ, morate da provalite vrata, čovek umire. Dok su oni pred vratima, pipam ga po ruci. Ima puls, možda umire, krvari. Tražiću ključ po pantalonama, provaljuju Hitna i policija, policija me odvaja od njega, policajac mi je rekao da odložim nož na ormarić. Hitna je bila sa Darkom. Nisam znala da je mrtav. Kad sam ga ubola, još je bio živ. On je umro u trenutku dok sam ja njemu napipala puls i provalila vrata", završava devojka koja je ovim iskazom o dramatičnom subotnjem jutru na Novoj Vesi 11 uspela da uveri sud da nije nužan njen ostanak u pritvoru.

Izvor: Jutarnji.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.