TOPLO-HLADNO: Ljubavne igrice - da ili ne?

Šta je istina? Nauka kaže - i jedno i drugo, ali sve u svoje vreme.

Prvo treba biti pristupačan. Što ste više u kontaktu sa nekim, više ćete mu se svideti, kaže stručnjak za ljudsko ponašanje Dejvid Liberman.

Nekoliko studija potvrdilo je ovu tezu jer je pokazalo da ponavljano izlaganje bilo kom nadražaju čini da nam se stimulans više dopada. Naravno, to nije slučaj kada je naša početna reakcija negativna.

Zato, zaboravite na glumljenje dive kad upoznate nekog ko vam se dopada jer ćete tako samo oterati potencijalnog momka koji će pomisliti da ste arogantni i hladni. Budite dostupni i provodite mnogo vremena sa njim dok ga ne osvojite. Još jedan trik vam može pomoći, a to je gledanje u oči. I to što češće. Ako ga gledate u oči 75 odsto zajednički provedenog vremena, brže će se zaljubiti.

A tada, kad ste sigurni da je meta "pala", počnite da glumite nedostižnu i zauzetu. Postepeno smanjujte viđanja dok on potpuno ne poludi za vama. To će se desiti zahvaljujući još jednom dokazanom psihološkom principu - ljudi više vrednuju nešto što je retko i do čega je teško doći.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.