PROMOCIJA SRPSKOG DIZAJNA I KULTURE: Marija Šabić spremna za Nedelju mode u Milanu!

Ovim se nastavljasve veća prisutnost srpskih kreatora na „Velikoj četvorci“ koju u modnom svetu čine Nedelje mode u Njujorku, Londonu, Milanu i Parizu. Posle nedavnog uspeha naših dizajnera na New York Fashion Weeku, Marija nastavlja sa promocijom srpskog dizajna i kulture.

Milan Fashion Week jedna je od najelitnijih Nedelja mode u svetu. Sa dugom tradicijom, od 1958. godine, ova Nedelja mode pretvara Milano i u turističku prestonicu sveta tokom trajanja Fashion Weeka uz više od 40 revija, a ono što je posebno karakteriše su predivne lokacije na kojima se održava, među kojima su Palazzo Reale, Palazzo Serbelloni i mnoge druge.

Priliku da učestvuje na ovoj popularnoj Nedelji mode nema svako. Godinama unazad, publika iz celog sveta uživa u kolekcijama poznatih dizajnera kao što su Gucci, Versace, Prada, Max Mara, Roberto Cavalli, Trussardi i mnogi drugi. Od ove godine, ova velika prilika pružila se i odabranim srpskim dizajnerima zahvaljujući saradnji koju suNacionalna komora za modu Srbije i Serbia Fashion Week i italijanska Nedelja mode ostvarile. 25. septembra, svetska modna elita uživaće i u novoj kolekciji uvek rado viđene gošće Serbia Fashion Weeka, Marije Šabić koja će biti održana u jednom od najlepših prostora u Milanu, u Pallazo Giureconsulti.

Povodom odlaska u Milano, Marija je izjavila:

Italijanska modna scena magično privlači ljude celog sveta i čast mi je što sam jedan od prvih naših dizajnera koji tu zvanično učestvuje. Srećna sam zbog odlaska tamo, jer ću, verovatno imati priliku da ojačam poslovne kontakte koje već imam, sa ljudima iz sveta mode u Milanu, a osećam i obavezu i odgovornost prema Serbia Fashion Weeku i njegovoj predsednici Svetlani Horvat zbog podrške i poverenja“.

Marija je dodala da je kontinuitet u trajanju i kvalitetu ono na čemu insistira kod saradnika i sebe, a euforiju i samodopadnost nastoji zameniti radom i razvijanjem autentičnog talenta njenog kreativnog tima kao i da će utiske sa predstojeće Nedelje mode podeliti sa modnim sladokuscima po povratku iz Milana. Svoju kolekciju posle Italije predstaviće i na Serbia Fashion Weeku, jedinoj licenciranoj Nedelji mode u Srbiji i najvećoj modnom događaju u Jugoistočnoj Evropi koji će biti održan od 7. do 12. novembra uz učešće više od 50 kreatora iz celog sveta.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.