Davidenko pije votku i red bul

MELBURN, 21. januara 2010. (Beta-AP) - Rus Nikolaj Davidenko već je 11 godina u profesionalnom tenisu, ali je tek danas doživeo da ga novinari zapitkuju o privatnom životu.

Veliku pažnju javnosti 28-godišnji Davidenko privukao je tek krajem prošle sezone, kada je na završnom turniru u Londonu pokazao da može da pobedi i najbolje na svetu: Rodžera Federera i Rafaela Nadala.

Danas je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije savladao Ukrajinca Iliju Marčenka sa 3:0 (6:3, 6:3, 6:0), ali novinare kao da taj meč nije zanimao.

Pitanja su bila mnogo drugačija. Da li Nikolaj pije votku? Da li ima decu? Da li želi decu? Da li planira da napiše autobiografiju?

"Interesantno. Ne govorimo o tenisu. Govorimo o mom životu. Ovo mi je prvo takvo iskustvo", rekao je šesti nosilac u Melburnu.

Davidenko je priznao da povremeno, kada izađe u neki noćni klub, pije votku, ali isključivo sa energetskim napitkom "red bul".

"Ako pijem samo votku, odmah mi se prispava", naveo je i dodao da za sada nije razmišljao o knjizi.

Mnogo neodlučniji bio je kada je govorio o tome da li će imati dece sa suprugom Irinom, sa kojom se venčao novembra 2006. godine.

"Da. Ne. I da i ne", naveo je Davidenko, koji je u karijeri osvojio 20 titula kojima će u budućnosti moći da se hvali potomcima.

"Zaista bih voleo da imam decu. Već sada", dodao je teniser.

Dilema o pravom trenutku za decu posledica je njegove trenutne odlične forme.

Davidenko nikada nije igrao finale grend slem turnira, iako je dugo bio treći na svetu.

U duelu sa Marčenkom ostvario je 11. uzastopnu pobedu, pošto je osvajao dva prethodna turnira na kojima je učestvovao - u Londonu, a ranije ovog meseca i u Dohi.

Davidenko je objasnio da Irina strahuje da bi deca loše uticala na njegovu karijeru.

"Sada sam među 10 najboljih na svetu. Možda za mene i jeste bolje da u ovom trenutku budem samo sa svojom ženom, bez dece", rekao je Davidenko.

Pogledajte još