ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Najčešće varamo u 39. godini

"Najopasnija" godina za preljubu je 39, što se objašnjava činjenicom da ona mnogima predstavlja prekretnicu u životu, neki ulaze u krizu srednjih godina, proživljavaju drugu mladost ili traže nova uzbuđenja.

Takođe, istraživanje je pokazalo da su ljudi skloniji prevari u poslednjoj godini decenije (19, 29, 39, 49, 59...). Posle "prelomne" 39. godine, najneverniji su 49-godišnjaci, pa oni koji su napunili 29.

- Zaključili smo da mnogi varaju kako bi pridobili partnerovu pažnju, posebno ako je on opterećen poslom i karijerom ili ne dobijaju od njega dovoljno ljubavi i nežnosti. Ne plaše se ni da će biti uhvaćeni u preljubi jer smatraju da time poručuju voljenoj osobi da bi trebalo da im posveti više pažnje, ako ih voli. Takođe, česta je i osvetnička preljuba, vraćanje istom merom - kažu predstavnici portala.

Ova stranica je objavila pet najčešćih razloga nevere, na prvom mestu je nedostatak strasti (76 procenata), zatim "prilika koja im se ukazala" (54%), sledi osećaj dosade u vezi (46%), obnova kontakta sa starom ljubavi preko društvenih mreža (28%) i želja za promenom (22%).

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.