Uhapšeni zbog krađe sirove nafte

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su osmočlanu kriminalnu grupu osumnjičenu za krađu sirove nafte iz naftovoda NIS-a čime su to preduzeće oštetili za oko 300.000 evra, saopšteno je u četvrtak.

Akcija policijskih službenika MUP-a, Uprave kriminalističke policije, policijskih uprava Zrenjanin i Pančevo sprovedena je u Beogradu, Novom Sadu i Zrenjaninu.

Uhapšeni su organizator grupe koja je od maja do novembra 2009. godine krala sirovu naftu Milan A. (31) iz Zrenjanina, vlasnik privatnog preduzeća DOO "Life is Fine" iz Beograda Davor K. (35) iz Beograda i vlasnik autoprevozničke radnje LJubinko P. (39) iz Novog Sada.

Uhapšeni su i radnik "NIS Naftagas" na poslovima održavanja sistema Nikola B. (28) iz Zrenjanina, Dragan M. (31) iz Zrenjanina, radnik MUP-a Milovan R. (46) iz Beograda, Milan O. (20) iz Zrenjanina i Željko P. (50) iz Rumenke, zaposlen kod Ljubinka P. kao vozač.

Pogledajte još