NOVI DETALJI PLJAČKE: Srbi ukrali nakit Kim Kardašijan?!

Kako piše "Dejli Mejl", način na koji je Kim opljačkana podseća na metod po kojem je ova banda poznata. Radi se o grupi kriminalaca koji su između 1999. i 2015. izveli 380 pljački i oteli nakit u vrednosti preko 500 miliona dolara.

Nadimak su dobili nakon pljačke u Londonu 2003, koja je izvedena na sličan način kao onaj opisan u popularnim filmovima "Pink Panter" u kojima je igrao Piter Selers.

Nekadašnji vođa ove bande, Borko Ilinčić, pre godinu dana izručen je Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde ga je čekala doživotna robija, nakon što je uhapšen u Španiji.

Ovog avgusta, još petorica članova Pink Pantera uhapšeni su u Barseloni nakon što su pokušali da opljačkaju zlataru.

Njima je posao, međutim, pokvarila policija koja ih je uhapsila po izlasku iz zlatare i stavila lisice na ruke Beograđaninu Branku Ćupurdiju (35), Leskovčaninu Milanu Denčiću (24) i Nišlijama Nikoli Milovanoviću (28), Stefanu Živiću (25) i Marijanu Nikoliću (30).

Veruje se da ovu bandu čini oko 200 ljudi, bivših vojnika sa Balkana, a uglavnom iz Srbije. Odgovorni su za neke od najsmelijih i najglamuroznijih pljački na svetu, zbog čega ih neki kriminolozi nazivaju i umetnicima.

Podsetimo, u hotelsku sobu Kim Kardašijan u Parizu sinoć je upala petorica naoružanih muškaraca, maskiranih u policajce. Oni su je vezali i pod pretnjom oružja ukrali nakit vredan nekoliko miliona evra. Za to vreme, njen suprug Kanje Vest imao je koncert u Njujorku, koji je naglo prekinuo kada je čuo za incident.

Strani mediji sada su otkrili nove detalje ove drame. Kim nije povređena tokom pljačke, ali je vidno potresena. Ona se jutros ukrcala u svoj privatni avion i napustila francusku prestonicu.

Prema navodima brinatskih medija, Kim je snajperistu koji ju je držao na nišanu pljačkaše molila da je ne ubije jer ima dvoje dece o kojima mora da brine.

Pre nego što su je zaključali u kupatilo i ubacili u kadu, pljačkaši su starletu vezali i stavili joj povez preko usta. Dok je ona bila zarobljena, pretresli su sobu i uzeli nakit vredan nekoliko miliona evra.

Kada su napadači pobegli, Kim je navodno uspela da se oslobodi i pozove pomoć.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.