Saša Ilić ponovo u Partizanu

BEOGRAD, 21. januara 2010. (Beta) - Bivši kapiten Partizana Saša Ilić potpisaće u petak dvoipogodišnji ugovor sa crno-belima, objavljeno je na sajtu srpskog šampiona.

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, Ilić će sutra pre podne na VMA obaviti lekarski pregled, a nakon toga potpisaće dvoipogodišnji ugovor sa Paritzanom. On će po potpisivanju ugovora otputovati u Antaliju i priključiti se saigračima na pripremama.

Bivši kapiten Partizana rekao je da je zadovoljan povratkom u stari klub i da veruje da će crno-beli ove sezone uspeti da odbrane trofeje.

"Kao da nisam ni odlazio iz Partizana. Na obostrano zadovoljstvo sam se dogovorio sa čelnicima kluba da pomognem u odbrani domaćih trofeja. San svakog igrača je da se posle inostrane karijere vrati u svoj klub, meni se sto ostvarilo", rekao je Ilić za klupski sajt.

"Partizan je moj klub, u njemu sam ponikao. Sada je sve na meni, želim da se što bolje pripremim i dokažem sebi i navijačima da još mogu da igram dobro", dodao je Ilić, koji će i ove sezone nositi dres sa broj 22.

Najmlađi kapiten u istoriji Partizana smatra da crno-beli mogu da nadoknade tri boda zaostatka za Crvenom zvezdom i odbrani trofeje.

"Partizanov cilj je svake godine isti. Ako se ne osvoji trofej sezona je bezuspešna. Zvezda prednost od tri boda nije velika, mislim da možemo ponovo da odbranimo 'duplu krunu' ", rekao je Ilić.

Ilić je rekao i da se nada da će se što pre uklopiti u tim i da se raduje što će biti u ekipi sa Almamijem Moreirom.

Ilić je 10 godina proveo u Partizanu, za to vreme odigrao je 436 utakmica i postigao 201 gol. Osvojio je pet šampionskih titula i dva Kupa, a sa crno-belima igrao je u Ligi šampiona.

Igrao je polusezonu u Selti, a 2005. je prešao u Galatasaraj.Posle dve godine prešao je u Salcburg, ali u austrijskom klubu nije mnogo igrao, pa je otišao na pozajmicu u Larisu, gde je i završio prošlu sezonu.

Za reprezentaciju Srbije nastupio je 46 puta i postigao šest golova.

Član Upravnog odbora Partizana, i Ilićev bivši saigrač, Alber Nađ rekao je da će 32-godišnji fudbaler završiti karijeru u crno-belom dresu.

"Na zadovoljstvo uprave i navijača Saša Ilić je u Partizanu. On će nam mnogo značiti u borbi za osvajanje 'duple krune' i međunarodnim utakmicama. Mnogo sam učestvovao u ovom dogovoru, mi smo stari prijatelji, ali ovaj put nećemo biti zajedno na terenu. Imali smo lepih i ružnih uspomena, ali uspeo sam da ga vratim", rekao je Nađ.

"Njegova želja se podudarala sa našom, napravili smo pravi potez i ne sumnjam da ćemo to pokazati. Znamo kakva je osoba, a o fudbalskim kvalitetima je suvišno pričati", dodao je Nađ.

Pogledajte još