Zaječarsko doniralo više od 4 miliona dinara za razvoj srpskog sporta

Sredstva su obezbeđena izdvajanjem 1 dinara od svake prodate limenke iz ograničene serije Zaječarskog piva, a namenjena su razvoju klubova čiji su sportisti pokazali najbolje rezultate.
Sredstva su dodeljena najperspektivnijim sportskim klubovima koji su zadovoljili kriterijume a među kojima su: tekvondo klub "Galeb" iz Beograda, atletski klub "Vojvodina" iz Novog Sada i rvački klub "Spartak" iz Subotice.

Događaju, koji je upriličen tim povodom, prisustvovali su naši sportisti i osvajači olimpijskih medalja tekvondoke Milica Mandić i Tijana Bogdanović i rvač Davor Štefanek.

- Ponosni smo na rezultate naših sportista i zbog toga želimo da podignemo svest o važnosti razvoja srpskog sporta i da našim budućim šampionim obezbedimo bolje uslove za treniranje.U toj nameri pomogli su namgrađani Srbije, naši verni potrošači, koji su se uključili u akciju. Zahvaljujemo svima koji su pomogli da zajedno prikupimo skoro 4.3 miliona dinara i time podržimo naše najperspektivnije sportiste. Ova akcija i donacija predstavljaju krunu odlične saradnje sa Olimpijskim komitetom Srbije, koja će se nastaviti, na obostrano zadovoljstvo - izjavio je Aleksandros Danilidis, generalni direktor kompanije HAJNEКEN Srbija.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio je Zaječarskom pivu na uspešno sprovedenoj akciji, a potom i građanima koji su svojim učešćem u njoj, pružili podršku našim sportistima i podržali promocijuolimpijskih vrednosti i olimpijskog duha u Srbiji.

- Zaječarsko pivo već 8 godina podržava Olimpijski komitet i olimpijski tim Srbije, i mogu da kažem da su u ovom periodu naše dve kuće prevazišle partnerski odnos, kao i da izrazim veliko zadovoljstvo zbog činjenice da će se naša saradnja nastaviti i u narednom Olimpijskom ciklusu - rekao je Višacki.

Nastavljajući dugogodišnju saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije, Zaječarsko pivo podržavaće naše olimpijce i u Tokiju, 2020. godine.

Pogledajte još