PRVO SRPSKO KRALJEVSKO VENČANJE: Princ Mihailo pravi svadbu u Belom dvoru!

Princ Mihailo Karađorđević, sin princa Tomislava i britanske princeze Linde, nakon građanskog venčanja sa Ljubicom Ljubisavljević u Londonu napraviće pravu srpsku svadbu u Belom dvoru, gde će ugostiti visoke zvanice, čak i članove britanske kraljevske porodice.

Za 23. oktobar zakazano je venčanje u Belom dvoru, a pripreme za kraljevsko slavlje je u završnoj fazi.

- Prinčevski par Mihailo i Ljubica izuzetno ceni i voli Srbiju i srpske običaje. Goste iz sveta će poslužiti srpskim specijalitetima, a celokupna organizacija venčanja osmišljena je u Srbiji. Mladenačka torta na više spratova biće napravljena u Pančevu, vino stiže sa Oplenca, biće to pravo srpsko venčanje i visoke zvanice iz sveta imaće šta da vide i da nauče - kaže izvor iz kraljevske porodice.

Prema njegovim rečima, prestolonaslednik Aleksandar je sam ponudio bračnom paru da se venča u Belom dvoru i da tako započne zajednički život.

Princ Mihailo, unuk kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića koji je rođen u Londonu, reći će "da" Ljubici Ljubisavljević, diplomiranoj farmaceutkinji iz Beograda.

Kako je princ Mihailo ranije govorio za medije, njih dvoje zbližila je ljubav prema konjima.

- Ljubica i ja smo počeli da se zabavljamo pre više od četiri godine, nakon što smo se upoznali u jednom restoranu u Beogradu preko zajedničkih prijatelja. Pošto delimo iste vrednosti, vrlo brzo smo postali praktično nerazdvojni - rekao je ranije princ Karađorđević.

Princ Mihailo najviše vremena provodi na Oplencu, za koji ga, kako kaže, vezuju mnoge uspomene.

- Voleli bismo da živimo u okolini Beograda kako bismo mogli da gajimo konje i uvek budemo okruženi prirodom. Naša želja da je da se bavimo raznim društvenokorisnim projektima u našoj zemlji. Moj otac, princ Tomislav, obožavao je Srbiju i poslednje godine svog života proveo je na Oplencu - kaže on.

Mladenci će pred bogom reći "da" u crkvi Karađorđevića na Oplencu, odakle će pravo u Beli dvor, gde će na crvenom tepihu dočekati zvanice iz zemlje i sveta.

- Na svadbu će doći i neko iz britanske kraljevske porodice, ali se to ime još drži u tajnosti, ali takođe će svojim prisustvom uveličati ovu svadbu i predstavnici drugih kraljevskih porodica - kaže sagovornik.

Dinastija Karađorđević stara je dva veka. Princ Mihailo Karađorđević, mlađi sin princa Tomislava Karađorđevića i princeze Linde, rođen je 15. decembra 1985. u Londonu. Odrastao je u seoskom okruženju, gde je imao mnogo vremena da istražuje i zavoli prirodu. Organizovao je veliki broj humanitarnih akcija, a u nastojanju da se angažuje u pitanjima važnim za našu zemlju nastavlja da lobira za srpske interese u svetu.

Izvor: Alo!

Pogledajte još