20 TAJNI NEGOVANE ŽENE: Budite savršene od ponedeljka do petka!

Svaka žena želi da uvek i svuda izgleda očaravajuće. Kada je opuštena kod kuće, na poslu u šetnji ili izlasku, ona želi da izgled kao neko ko vodi računa o sebi.

Nažalost, obaveze koje nam nameće savremeno društvo čini da imamo svega osim vremena za sebe.

Danas s vama delimo trikove koji će vam uštedeti vreme i novac i učiniti da izgledate savršeno u svakoj situaciji!

* Eterična ulja cimeta i peperminta učiniće vaše usne svetlijim i punijim. Ako niste alergični na bilo koji od ova dva sastojka, jednostavno dodajte nekoliko njihovih kapi u svoj omiljeni balzam za usne ili karmin.

* Koristite kokosovo ili maslinovo ulje da skinete vodootpornu šminku. To će vam uštedeti gomilu novca jer vam sredstva za skidanje šminke neće biti potrebna, a osim toga koža će vam izgledati baršunasto i blistavo.

* Ako je podloga koju ste naneli na lice predebela kad se nanosi na lice, možete je stanjiti uz pomoć trika tako što ćete dodati neku od svojih omiljeni kremica u nju. Ako je podloga previše svetla, pomešajte je sa tečnim bronzerom.

* Ako želite baš svež ten, nanesite malo hajlajtera na ključne tačke na licu: nos, jagodice, bradu i centar čela. Da vizuelno podignete obrve i kapke, nanesite malo hajlatera iznad obrva mažući prema čelu.

* Da uvek imate blistavu kožu, dodate kašičicu sode bikarbone u gel za pranje lica ili u mleko za čišćenje. Kada nasete mešavinu, nežno masirajte nekoliko sekundi, a zatim isperite lice toplom vodom. Ponavljajte postupak 2-3 puta nedeljno i rezultati će vas oduševiti.

* Ako se vaša omiljena maskara osušila, oživite je dodavanjem nekoliko kapi rastvora morske vode (ili obične vode sa morskom solju) ili jednostavno stavite maskaru u vrelu vodu pet minuta.

* Ne morate da bacate slomljene senke ili rumenilo. Dodajte u prah nekoliko kapi alkohola, promešajte nožem i ostavite da odstoji preko noći. Alkohol će ispariti već sledećeg dana, a vi nećete morati da kupujete novu šminku jer će popravljena stara biti kao nova.

* Pre nego što počnete da lakirate i šarate nokte, korisno je da namažete oko njih bilo koji lepak koji ste koristili u školi. Kada se osuši, lako ćete ga ukloniti, a nokti će biti nalakirani savršeno.

* Ako je vaš omiljeni lak postao previše gust za nanošenje, veoma jednostavno ćete ga razrediti tako što ćete ga staviti u vrelu vodu na nekoliko minuta, nakon čega je potrebno da ga dobro protesete i nanesete na nokte dok je još topao. Isti trik koristite ako je bočica od laka zapekla i ne može da se otvori.

* Uvrtite svoju kosu i iseckajte makazama sve krajeve koji štrče. To je odličan trik za njihovo osvežavanje bez odlaska kod frizera.

* Jeste li znali da je lak za kosu najbolji saveznik da ukrotite nemirne obrve? Malo laka za kosu nanesite na štapić za uši i premažite preko obrva.

* Ako nemate vremena da operete kosu, pomoći će vam bebi puder ili kukuruzni skrob. Osim što će vaša kosa izgledati čisto, biće osvežena.

* Da napravite brze lokne, obmotajte krajeve kose oko pegle, a potom ih poprskajte lakom. Veoma jednostavno, zar ne?

* Krajevi kose nikada neće biti suvi ako malo kreme za negu lica nanesete i na njih pre spavanja. Ujutru će vas očarati vaša nova glatka kosa.

* Ako prvi put nosite neke cipelice ili sandale, nećete dobiti žuljeve ukoliko pre toga noge poprskate dezodoransom.

* Zagrejte fenom uvijač trepavica pre nego što ga upotrebite. Toplota će pomoći da budu duže uvijene i zavodljive.

* Obojte nokte osnovnom bojom, a zatim, kada se lak osuši, nanesite traku sa šarama i premažite drugu boju preko. Imaćete išarane nokte bez odlaska kod manikira.

* Da bi miris duže trajao, nežno utrljajte vazelin ili neku drugu kremu na tačke na koje inače nanosite parfem, a potom ga poprskajte.

* Da bi vam kosa izgledala bujnije, razdvojte je u dva konjska repa jedan iznad drugog. Izgledaće gušće, blistavije i zavodljivije.

* Bubuljice su kao neželjeni gosti. Pojave se uvek kad ih ne očekujemo. Samo bez panike, imamo trik i za to. Potopite tufer ili komadić vate u kapi za oči i stavite u zamrzivač na nekoliko minuta, a zatim pritisnite bubljicu vrhom vate. Za 20 minuta krvni sudovi će se smanjiti i koža neće biti niti crvena niti pod upalom.

Izvor: mogujatosama.rs

Pogledajte još