INFERNO donosi najintrigantniju zagonetku u bioskope

Premijere intrigantnog trilera zakazane su za 12. oktobar u Beogradu u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center, a u Novom Sadu u bioskopu ARENA Cineplex. Obe ekskluzivne premijere filma „Inferno“ počinju u 20.00 časova.

Da li će Henks u ulozi profesora simbologije uspeti da izmakne iz kandži moćne organizacije i istovremeno reši misteriju „Inferna“, publika širom Srbije biće u prilici da otkrije u bioskopima već od 13. oktobra, kada će „Inferno“ započeti svoj bioskopski život.

inferno2

Nakon što se Robert Langdon (Tom Henks) probudi u bolničkom krevetu u Firenci, pod sedativima i potpuno dezorijentisan, nesvestan trenutka kada je stigao u Firencu, ubrzo dolazi do saznanja da je na meti ubice. Uz pomoć inteligentne i zgodne mlade doktorke Sijene Bruks (Felisiti Džons) i njegovog poznavanja simbolizma, Langdon će pokušati da pobegne, ali i istovremeno da reši najintrigantniju zagonetku s kojom se do sada susreo...
„Recite „Zdravo“ desetom krugu pakla“ – komentariše Guardian dok „Hollywood reporter“ dodaje da će se Inferno sasvim sigurno naći u „raju najgledanijih filmova ove godine“!

Reditelj filma „Inferno“ je Ron Hauard, dobitnik nagrade Oskar za najbolju režiju za film „Blistavi um“, a produkciju filma uradili su Brajan Grazer i Ron Hauard. Pored Henksa, u ostalim ulogama se pojavljuju Felisiti Džons, Omar Sija, Sidse Babet Knudsen, Ben Foster i Irfan Kan. Scenario potpisuje Dejvid Koup, a zasnovan je na istoimenom bestseleru priznatog autora Dena Brauna. Izvršni producenti filma su Dejvid Haustfolter, Den Braun, Ena Kalp i Viliam M. Konor.

Film je sniman na stvarnim lokacijama u Firenci, Veneciji, Budimpešti i Istanbulu. S obzirom na povratak dvojica Hauard-Henks, kojima se ovog puta pridružuje snažna međunarodna glumačka postava, publika u bioskopima od 13. oktobra može da očekuje još uzbudljiviji i intrigantniji nastavak popularnog filmskog serijala, čija su prva dva dela na bioskopskim blagajnama zaradila 1,2 milijarde dolara.

Pogledajte još