Za petak 22. januar 2010.

BEOGRAD, 22. januara 2010. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradski dnevni listovi najviše pažnje su posvetili izboru novog poglavara Srpske pravoslavne crkve (SPC) i istrazi o trgovini kokainom.

ALO - Pod naslovom "Moze biti samo jedan!", o izboru patrijarha. "Manijak pokušao da se obesi u zatvoru!", o višestrukom silovatelju Saši Mega. "Maršićanin se vraća u politiku!", piše list.

BLIC - "Najneizvesniji izbori za patrijarha do sada" o izboru novog poglavara SPC. "Darko Šarić izbegao hapšenje u Beču zahvaljujući dojavi", o istrazi protiv vođe narko klana. O slučaju sa vožnjom skupštinskog vozila "Vozač lagao da je poslanik".

VEČERNJE NOVOSTI - O izboru poglavara SPC "Ko je čuvar svetog trona". O istrazi biznismena iz Pljevalja zbog šverca droge "Ispod Šarića trag kokaina". O nagradama u Moskvi "Medvedevu i Kusturici nagrade ruske crkve". "Vlada digla cenu stana" o uredbi vlade o stanogradnji.

DANAS - "Neizvesnost do kraja" o izboru novog patrijarha. O obeležavanju godišnjice novosadske racije "Nikad više ne dozvoliti fašizam". O istrazi o trgovini kokainom iz Južne Amerike "Pretresi u Beogradu i Novom Sadu". "Koalicija ne ukida pravo na stav" izjava Ištvana Pastora, predsednika Saveza vojvođanskih Mađara.

KURIR - Pod naslovom "Pomozi Bože!", o izboru patrijarha. "Mrtvog sina mi je gazio", o ispovesti Živorada Đorđevića, oca pokojnog Pera, nastradalog u saobraćajnoj nesreći.

POLITIKA - "SPC bira patrijarha - borba za svaki glas" o izboru novog poglavara SPC. "Zvezda optužuje Iliju Ivića i Stevana Stojanovića", saznaje listi o izveštaju komisije Crvene zvezde o prodaji maloletnog fudbalera. Intervju s državnim tužiocem Zagorkom Dolovac "Oštro protiv svih oblika kriminala". "Počeo štrajk u Prosveti", list navodi da novi vlasnik nije isplatio plate pet meseci.

PREŠ - "SPC danas bira Pavlovog naslednika", o izboru poglavara SPC. "Padaju Šarići!", o potragom za braćom Šarić, osumnjičenim za narko-kriminal.

PRIVREDNI PREGLED - "NBS od aprila ne radi sa menjačima", piše list. "Vladi se dopada ponuda 'Telenora'", o sednici Vlade Srbije.

Pogledajte još