Čudesan talk: SEDAM situacija u kojima bi trebalo da ga koristite

Iako mu primarma svrha jeste da se stavlja na kožu kao bi sprečio i ublažio ojede kod beba, talk zapravo može da se iskoristi za mnogo više od toga.

1. Čini čuda za trepavice

Ako dodate malo talka između dva sloja maskare, trepavice će izgledati mnogo duže i punije, a budući da je puder toliko sitan, gotovo da se ne primećuje da ste uradili nešto "dodatno".

2. Vraća nakit u život

Zapetljana ogrlica ili narukvica je jedna od top 5 najiritantnijih stvari koje mogu da vam se dese ujutro kada žurite na fakultet ili posao. Ovo se najčešće dešava sa baš tankim lančićima, a najjednostavniji način da sve rešite jeste da dodate malo talka direktno na mesto na kom je došlo do čvora i lagano protrljate rukama. Čvor će se olabaviti u roku od nekoliko sekundi!

3. Suvo pranje kose

Niste stigli da operete kosu? Nema problema, samo nanesite malo talka na koren i ostavite da odstoji 10 minuta, pa onda protrljajte i dobro očešljajte kosu. Talk će upiti masnoću, kosa će izgledati čistije i punije volumena i povrh svega će mirisati na bebi-puder.

4. Čišćenje odeće

Uporne fleke od masti ili ulja najlakše se skidaju baš talkom, i to upravo zbog njegovog svojstva da upija masnoće. Sve što treba da uradite jeste da na fleku nanesete malo više talka, tako da je skroz prekrije. Ostavite da odstoji sat vremena, pa onda komad odeće operite kao i inače - videćete da je fleka nestala.

5. Skidanje peska sa stopala

Zapamtite ovaj trik za sledeće leto - kad vam se pesak zavuče i sandale i ne možete nikao da ga skinete, potrebno je samo da stavite malo bebi-pudera. On će pokupiti vlagu, pa će pesak sam od sebe otpasti bez ikakvog trljanja ili pranja.

6. Glancanje kožne jakne

Kako bi vam jakna, ili bilo koji drugi komad od kože, izgledala koa nova, potrebno je da nanesete malo talka, a onda lagano istrljate krpom od mikrofibera.

7. Umanjuje bol prilikom depilacije

Verovali ili ne, i za to može da vam posluži! Sledeći put pre nego što krenete na depilaciju stavite malo talka na kožu - vosak će manje da se lepi, pa će čitav proces biti manje bolan, a podjednako efikasan.

Izvor: 24sata

Pogledajte još