PSIHOLOZI ZNAJU RAZLOG: Da li spavate u čarapama ili bosi?

Nekima je prijatnije da spavaju sa čarapama na stopalima, a neki više uživaju kada su bosi u krevetu. Trećeg nema. Iako smo uvereni da je to stvar navike i temperature u spavaćoj sobi, psiholozi kažu da istina uopšte nema veze sa tim:

Ako spavate u čarapama

Verovatno to činite jer vam je hladno za stopala, iako u prostoriji ne mora da bude. Razlog može da bude i spor metabolizam ili jednostavna navika, ali spavanje u čarapama ima i psihički faktor. Ljudi sa ovom navikom vole da budu zaštićeni, borave na prijatnim mestima i uvek će pokušati da uspostave vrlo duboke odnose sa ljudima. Vrlo su nežni i vole da dele lični prostor sa drugim ljudima.

Ako spavate bosi

Obično vam je previše vruće da biste bilo šta imali na nogama. Možda imate brz metabolizam i bolji protok krvi u ekstremitetima pa su vam stopala uvek topla. Ali, ovo može da upućuje i na to da ste vrlo nezavisni i zaštitnički nastrojeni prema drugima. Oprezni ste koga puštate u lični prostor, a često se najbolje osećate sami sa sobom. Najverovatnije volite izazove i nije vam ništa teško da uradite za one koje volite.

Izvor: net.hr

Pogledajte još