Brazilci žele Ronaldinja u reprezentaciji

SAO PAULO, 22. januara 2010. (Beta-AP) - Veliki broj navijača fudbalske reprezentacije Brazila želi da se igrač Milana Ronaldinjo vrati u nacionali tim, pokazala je anketa poznatog dnevnog lista Globo (O Globo).

Ronaldinjo je prošle godine pružao prosečne partije u Milanu, ali je ove sezone na 23 utakmice već postigao 11 golova i najavio povratak u formu pred Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

"Brazil nije Brazil bez Ronaldinja. On mora da se vrati u reprezentaciju. Potreban nam je za Svetsko prvenstvo", mišljenje je 21-godišnjeg Tijaga Lime, radnika gradskog prevoza u Sao Paulu.

U anketi dnevnika Globo čak 73 odsto ispitanika glasalo je za to da Ronaldinjo ponovo igra u reprezentaciji.

Svoj glas za povratak Ronaldinja u tim dalo je i nekoliko bivših reprezentativaca Brazila, pa čak i legendarni fudbaler susedne Argentine, Dijego Armando Maradona.

"Stalno gledam utakmice Milana, čiji je glavni igrač Ronaldinjo. On je jedan od najboljih fudbalera koje sam video i nadam se da će igrati na Mundijalu", naveo je Maradona.

O svemu, ipak, odlučuje selektor "karioka" Karlos Dunga koji je Ronaldinja i još nekoliko igrača precrtao sa spiska nakon Kupa Amerike 2007. godine, kada su odbili da nastupe zbog umora.

Prošlog vikenda Ronaldinjo je postigao tri pogotka u pobedi Milana nad Sijenom (4:0), a novine u Brazilu bile su pune tekstova u kojima se selektoru Dungi poručivalo da ne otpisuje Ronaldinja, jer je "vratio igru iz zlatnih dana".

"Vrata reprezentacije nisu zatvorena za njega. Svi znamo da je on igrač koji pravi razliku na terenu", rekao je Dunga prošlog meseca i podsetio da povratak Ronaldinja u reprezentaciju zavisi isključivo od njega samog.

Ronaldinjo je do sada za reprezentaciju Brazila odigrao 87 utakmica i postigao 32 gola. On je 1999. godine sa "kariokama" bio prvak Južne Amerike, a tri godine kasnije osvojio je i titulu prvaka sveta.

"Karioke" će na Mundijalu u Južnoj Africi igrati u grupi sa Severnom Korejom, Obalom Slonovače i Portugalom.

Pogledajte još