Tender za obilaznicu neće biti poništen

BEOGRAD, 22. januara 2010. (Beta) - Ministar za infrastrukturu Srbije Milutin Mrkonjić izjavio je u petak da tender za izgradnju obilaznice oko Dimitrovgrada sa autoputem do graničnog prelaza Gradina neće biti poništen i da će tenderska komisija narednih dana odlučiti ko će dobiti posao.

Mrkonjić je nakon sastanka Nadzornog komiteta Koridora 10, kazao da Alpina, iako je dala najbolju ponudu, ne mora da dobije posao "jer nema zemlje u svetu u kojoj jedna firma tuži državu, a onda traži posao od te države".

Upitan da li to znači da je uslov Alpine da dobije posao kako bi odustala od tužbe pred Arbitražnim sudom u Parizu, Mrkonjić je kazao da je to jedna od varijanti.

Alpina je na tenderu za izgradnju obilaznice, dostavila ponudu od 2,9 milijardi dinara. Slovenacki SCT ponudio je 3,2 milijarde dinara, hrvatski Konstruktor tri milijarde dinara, slovenacko Primorje 3,4 milijarde, konzorcijum domaćih putarskih preduzeća Planum, PZP Beograd i Putevi iz Uzica 3,7 milijardi, dok je najskuplji bio austrijski Strabag sa pet milijardi.

Pogledajte još