KO ĆE GLUMITI JELENU MARJANOVIĆ: Holivud snima film o ubijenoj pevačici!

U Holivudu bi naredne godine moglo da počne snimanje filma inspirisanog životom ubijene pevačice "Granda" Jelene Marjanović, čije je nerasvetljeno ubistvo jedna od najvećih misterija u novijoj istoriji domaće kriminalistike.

U trileru bi trebalo da zaigraju Kira Najtli ili Sandra Bulok, u ulozi Jelene.

- Film će pratiti agente FBI koji dolaze da pomognu kolegama da reše misteriozno ubistvo. U fokusu neće biti samo zločin koji se dogodio 2. aprila u Borči, ali će se o njemu pričati. Trenutno se radi na scenariju i više detalja o samom projektu znaće se tek na proleće. Ideja autora je da se prikaže veza između kriminala i države, kao i uloga medija. Ubistvo Jelene Marjanović je zanimljivo jer su o njemu pola godine, svakog dana pisali mediji, a nema čvrstih dokaza o tome ko je ubica i ceo slučaj izgleda kao savršen zločin - objašnjava za "Kurir" jedan od saradnika na filmu koji je insistirao na anonimnosti, a koji već godinama živi u Americi.

Suprug ubijene pevačice, Zoran Marjanović, kaže da je spreman da pomogne dramaturzima tokom pisanja scenarija.

- Najvažnije bi mi bilo da profil Jecine ličnosti, sa svim vrlinama koje su je člinile izuzetnom, bude prikazan u što realnijem svetlu. Već nekoliko pisaca s kojima sam se susretao pokazalo je interesovanje da napišu knjigu o mojoj supruzi. Znam da je ovaj slučaj zanimljiv mnogima jer se ovako nešto nikada nije desilo. Meni nije do glume i filmskog platna, već da se sazna ko je Jeleni oduzeo živpot, a Jani pravo da odrasta uz majku. Izgubio sam sve na svetu i naravno da je sada za mene značajno sve što ima veze s njenim životom i radom - rekao je Zoran Marjanović za ovaj list.

Pogledajte još