KO ĆE GLUMITI JELENU MARJANOVIĆ: Holivud snima film o ubijenoj pevačici!

U Holivudu bi naredne godine moglo da počne snimanje filma inspirisanog životom ubijene pevačice “Granda” Jelene Marjanović, čije je nerasvetljeno ubistvo jedna od najvećih misterija u novijoj istoriji domaće kriminalistike.

U trileru bi trebalo da zaigraju Kira Najtli ili Sandra Bulok, u ulozi Jelene.

Film će pratiti agente FBI koji dolaze da pomognu kolegama da reše misteriozno ubistvo. U fokusu neće biti samo zločin koji se dogodio 2. aprila u Borči, ali će se o njemu pričati. Trenutno se radi na scenariju i više detalja o samom projektu znaće se tek na proleće. Ideja autora je da se prikaže veza između kriminala i države, kao i uloga medija. Ubistvo Jelene Marjanović je zanimljivo jer su o njemu pola godine, svakog dana pisali mediji, a nema čvrstih dokaza o tome ko je ubica i ceo slučaj izgleda kao savršen zločin – objašnjava za “Kurir” jedan od saradnika na filmu koji je insistirao na anonimnosti, a koji već godinama živi u Americi.

Suprug ubijene pevačice, Zoran Marjanović, kaže da je spreman da pomogne dramaturzima tokom pisanja scenarija.

Najvažnije bi mi bilo da profil Jecine ličnosti, sa svim vrlinama koje su je člinile izuzetnom, bude prikazan u što realnijem svetlu. Već nekoliko pisaca s kojima sam se susretao pokazalo je interesovanje da napišu knjigu o mojoj supruzi. Znam da je ovaj slučaj zanimljiv mnogima jer se ovako nešto nikada nije desilo. Meni nije do glume i filmskog platna, već da se sazna ko je Jeleni oduzeo živpot, a Jani pravo da odrasta uz majku. Izgubio sam sve na svetu i naravno da je sada za mene značajno sve što ima veze s njenim životom i radom – rekao je Zoran Marjanović za ovaj list.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.