BIVŠA MISICA O BORBI SA RAKOM: Na surov način sam saznala za bolest, ali izaći ću kao pobednik!

Dijana je sada otkrila kako je saznala da boluje od raka.

Bilo je to sasvim slučajno, kada sam otišla na rutinsku kontrolu kod lekara zbog manjeg poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno, da je to zbog stresa ili posledica česte promene klime. U tom trenutku imala sam 27 godina. Kao hladan tuš dolazi to saznanje – rekla je Dijana gostujući u jutarnjem programu na televiziji “Pink” i dodala:

Na direktan i surov način mi je saopšteno od čega bolujem. Lekar mi je rekao neke stvari za koje smatram da nisu bile etički ispravne, tipa: “Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju.” To zvuči zvuči jako strašno, ali moram da priznam da se nisam uplašila, nisam mogla da pretpostavim da mogu biti toliko jaka. Rekla sam sebi: “Ok, to je to. Imam za cilj da izađem iz ovoga kao pobednik i ozdravim.”

Фотографија корисника (@karic_dijana) данаDijana je ispričala kako je dalje izgledalo njeno lečenje. Nije mogla da ide na operaciju jer je bolest već bila uznapredovala. Odmah je išla na zračenje.

Taman kad sam mislila da je sve gotovo i otišla na kontrolu, doktor me je poslao na skener, u decembru prošle godine. Otišla sam potpuno sigurna u sebe, uverena da sam dobro. Izveštaj je pokazao metastaze. Onda je u meni proradio inat.

Pored vedrog duha, za koji kaže da joj je pomogao, ova lepotica ističe i da je promenila način života, a pre svega ishranu.

Prihvatala sam savete lekara, ali sa rezervom. Čitala sam mnogo knjiga o ishrani i neke stvari sam promenila. Nisam baš uvek slušala kada su mi govorili šta da jedem. Jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode – otkriva ona, te dodaje da smatra da je upravo promena u ishrani dovela do toga da na poslednjoj kontroli, na kojoj je bila pre mesec dana, po prvi put posle godinu i po dana borbe dobije pozitivne rezultate.

Ipak, kaže da je borba za ozdravljenje naporna, ali da neće dozvoliti da je to iscrpi. U tome joj veliku podršku pruža suprug Stefan Karić, koji je kada je ona ostala bez kose, i sam obrijao glavu.

Kada mi je opala kosa, došla sam kod njega posle hemioterapije i rekao mi je: “Hajde zajedno da se ošišamo na ćelavo i to smo uradili – kaže Dijana i zaključuje:

Sigurna sam da ću pobediti rak. Moje samopouzdanje je mnogo plašilo moje lekare, pa su čak poslali psihijatra da provrere da li se foliram. Kada me je pregledao rekao je: “Vama treba psihijatar, a ne njoj.

Izvor: blic.rs

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.