BIVŠA MISICA O BORBI SA RAKOM: Na surov način sam saznala za bolest, ali izaći ću kao pobednik!

Dijana je sada otkrila kako je saznala da boluje od raka.

- Bilo je to sasvim slučajno, kada sam otišla na rutinsku kontrolu kod lekara zbog manjeg poremećaja u ciklusu. Bila sam sigurna da nije ništa strašno, da je to zbog stresa ili posledica česte promene klime. U tom trenutku imala sam 27 godina. Kao hladan tuš dolazi to saznanje - rekla je Dijana gostujući u jutarnjem programu na televiziji "Pink" i dodala:

- Na direktan i surov način mi je saopšteno od čega bolujem. Lekar mi je rekao neke stvari za koje smatram da nisu bile etički ispravne, tipa: "Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju." To zvuči zvuči jako strašno, ali moram da priznam da se nisam uplašila, nisam mogla da pretpostavim da mogu biti toliko jaka. Rekla sam sebi: "Ok, to je to. Imam za cilj da izađem iz ovoga kao pobednik i ozdravim."

Фотографија корисника (@karic_dijana) дана



Dijana je ispričala kako je dalje izgledalo njeno lečenje. Nije mogla da ide na operaciju jer je bolest već bila uznapredovala. Odmah je išla na zračenje.

- Taman kad sam mislila da je sve gotovo i otišla na kontrolu, doktor me je poslao na skener, u decembru prošle godine. Otišla sam potpuno sigurna u sebe, uverena da sam dobro. Izveštaj je pokazao metastaze. Onda je u meni proradio inat.

Pored vedrog duha, za koji kaže da joj je pomogao, ova lepotica ističe i da je promenila način života, a pre svega ishranu.

- Prihvatala sam savete lekara, ali sa rezervom. Čitala sam mnogo knjiga o ishrani i neke stvari sam promenila. Nisam baš uvek slušala kada su mi govorili šta da jedem. Jedem samo sirovu hranu, izbacila sam meso i mlečne proizvode - otkriva ona, te dodaje da smatra da je upravo promena u ishrani dovela do toga da na poslednjoj kontroli, na kojoj je bila pre mesec dana, po prvi put posle godinu i po dana borbe dobije pozitivne rezultate.

Ipak, kaže da je borba za ozdravljenje naporna, ali da neće dozvoliti da je to iscrpi. U tome joj veliku podršku pruža suprug Stefan Karić, koji je kada je ona ostala bez kose, i sam obrijao glavu.

- Kada mi je opala kosa, došla sam kod njega posle hemioterapije i rekao mi je: "Hajde zajedno da se ošišamo na ćelavo i to smo uradili - kaže Dijana i zaključuje:

- Sigurna sam da ću pobediti rak. Moje samopouzdanje je mnogo plašilo moje lekare, pa su čak poslali psihijatra da provrere da li se foliram. Kada me je pregledao rekao je: "Vama treba psihijatar, a ne njoj.

Izvor: blic.rs

Pogledajte još