NOVOSADSKI OKTOBERFEST - Štikle i vikleri: Očekujte pravi talas muzičkog osveženja i energije u vidu neobične kombinacije klasičnih instrumenata sa rokenrolom!

Pored tri najveće srpske pivare - "Heinekena", "Carlsberga" i "Apatinske", svoje etikete predstaviće i proizvođači zanatskih piva kao različiti i uvoznici piva iz svih delova sveta.

Bogat muzički program čine: Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.

Tim povodom razgovarali smo sa devojkama iz benda "Štikle i vikleri" koje će nastupiti drugog dana festivala, a pre toga na Trgu Slobode, u utorak, 25. oktobra u 19 časova, na zagrevanju za Novosadski Oktoberfest.

Kako publika reaguje na tri dame koje tako dobro sviraju? Da li je bilo predrasuda?

- Pozitivno iznenađenje je odgovor na oba pitanja. Nismo toliko nailazile na predrasude koliko na neka pogrešna očekivanja zbog naših instrumenata na prvom mestu. Podignutu obrvu na licima nekih ljudi u publici zbog violine i violončela u rok aranžmanima je već posle prve pesme zamenjivao širok osmeh i oduševljenje. Mi jesmo dame, ali sviramo obrade muških bendova poput AC/DC ili Rolling Stonesa sa istom žestinom i žarom, ali na svoj način. Publika odlično reaguje, a razmena energije je neverovatna, što je za nas prva i najveća motivacija ali i potvrda da smo na visini zadatka. Zato toliko uživamo u tome što radimo.

Da li ste do sada imale priliku da učestvujete na nekoj pivskoj manifestaciji i šta očekujete od Novosadskog Oktoberfesta?

- Ovo će biti prvi put da sviramo na jednoj takvoj manifestaciji i očekujemo na prvom mestu dobru žurku. Nadamo se sjajnoj atmosferi, dobroj reakciji publike na naš performans kao i početku nove tradicionalne manifestacije u Novom Sadu.

A, šta publika može da očekuje od vašeg nastupa?

- Naša verna publika može da očekuje nove obrade starih dobrih pesama koje smo toliko približile našem stilu sviranja da će možda neko pomisliti i da su u pitanju autorske. A publika koja do sad nije imala prilike da nas čuje će dobiti jedan pravi talas muzičkog osveženja i energije u vidu neobične kombinacije klasičnih instrumenata sa rokenrolom.

Da li ste vas tri pivopije i šta ćete probati na Novosadskom Oktoberfestu - pivo, perece, kobasice...?

- Kakvo je to pitanje? Pa naravno , sve! Moglo bi se reći da smo veći gurmani nego pivopije, pa ćemo prvo posegnuti za perecama i kobasicama, ali ni pivo sigurno nećemo zaobići, treba iskoristiti ovu jedinstvenu priliku za degustaciju kvalitetnih piva, ali damski, na slamčicu.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se naći na portalu i prodajnim mestima GIGSTIX-a, a detalje o rezervaciji stolova i programu pogledajte na web adresi www.oktoberfest2016.rs

OktoberFest_web_banner_insta

Pogledajte još