TAMARA KRCUNOVIĆ O HUMANOSTI: Jedina pozitivna strana slave je kada nekome možete da pomognete

Pokušavajući da opiše jedinstveno osećanje koje davanje u nama izaziva,uspešna umetnica u video intervju snimljenom u okviru zajedničke kampanje UNICEF-a i magazina WANNABE „WannaGive- jer je tuđa sreća i moja sreća“ je istakla „da kada se nekome nađe u životu i kada zna da je uspela da pomogne, ta emocija je kod nje povezana sa ljubavlju i osećajem mira“.

Ovaj iskreni video intervju je samo jedan u nizu u okviru spomenute kampanje koja za cilj ima promovisanje humanosti i važnosti redovnog mesečnog doniranja kroz Klub prijatelja UNICEF-a.

Mislim da roditelji mogu da utiču na decu i da ih odmalena uče da daju i da dele, i da razvijaju neke lepše vrednosti. Ako dete ponese 20 dinara u školu, da kupi kiflu, i dogodi se da njegov drugar tog dana nema užinu, dovoljno je da polovinu kifle da svom drugu. Već tako on je učinio mnogo“, rekla je Tamara u video priči i dodala:

Kada sam bila mala i živela u Alžiru moja porodica je godinama kupovala UNICEF-ove razglednice. Za nas je ispisivanje i slanje tih razglednice bio poseban čin koji je u meni usađen od tada. I dalje imam malo plavo UNICEF-ovo koferče koje sam dobila kao devojčica. Danas u njemu čuvam dragocene slike iz detinjstva.“

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin su na Međunarodni dan humanosti pokrenuli zajedničku kampanju „WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća“ sa ciljem promovisanja humanosti i lepote davanja. Tokom kampanje kojom počinje i obeležavanje 70 godina rada UNICEF-a u Srbiji ambasadori UNICEF-a i poznatI glumci, muzičari i TV lica, poput Aleksandra Radojičića, Nataše Miljković, Jelene Gavrilović, Bojana Perića i brojnih drugih, govoriće, kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Celu Tamarinu priču pogledajte u videu ispod, a više o tome kako da postanete redovni donatori, odnosno članovi Klubu prijatelja UNICEF-a pogledajte ovde.


Pogledajte još