RAK RASTE U VAŠEM TELU: 10 simptoma koje svi ZANEMARUJU

Dakle, znati kako da prepoznate znakove raka je od najveće važnosti kada je u pitanju sprečavanje i odgovarajuće lečenje. Uzmite u obzir sledeće rane znakove kancera:

Svrab kože

Telo tretira rak kao strane bakterije i imunološki sastav se bori uz pomoć belih krvnih zrnaca. To dovodi do povećanja protoka krvi u područjima gde ćelije raka napreduju, što uzrokuje svrab kože, crvenilo, stezanje i promenu boje.

Promene u mokrenju

Bilo kakva promena u mokrenju, kao što su prisutnost pene, krvi, promena mirisa i boja može ukazivati ​​na rak i zahteva pomoć lekara.

Promene u glasu

Rak grkljana može uticati na visinu i ton vašeg glasa. Stoga, ako primetite bilo kakve promene u svom glasu, to može biti znak da tumor raste u vašem telu.

Rane koje ne zarastaju

U slučaju da vašoj rani treba puno vremena da se izleči, to može biti znak raka. Objašnjenje za to je da se rak uzima kao prioritet od strane imunološkog sastava i odbrana se fokusira na rak, a ne na ranu.

Kašalj

Mnoge vrste raka mogu uzrokovati uporni kašalj, kao što je rak grla, pluća, pa čak i želuca. Proverite što je pre.

Krvarenje

Ako imate neobjašnjivo krvarenje koje se ne pripisuje menstrualnom ciklusu, proverite o čemu se radi. Svako krvarenje iz materice, bradavice ili drugih organa zahteva lekarski savet.

Kvrge u ustima ili na jeziku

Kvrge bele boje na desnima, grlu ili unutar usta mogu biti znak raka. Posavetujte se s doktorom.

Kvržica ispod kože

Proverite imate li kvrge tako što ćete rukama prelaziti po telu. Ispipajte delove tela kao što su grudi, pazuh, trbuh, koža, grlo i testisi. To je vrlo važno jer omogućuje otkrivanje bilo kakve promene pre nego što se razvije u veće tumore.

Promene u stolici

Bilo koja vrsta promene koja traje više od dva dana, kao što je krv u stolici, može biti znak raka debelog creva. Obratite pažnju na znakove kao što su zatvor, proliv, tamnije boje stolice, sluz, bol, ili svetlije boje stolice.

Gubitak apetita ili problemi s gutanjem

Sve što inhibira funkciju probavnog procesa je pitanje od važnosti jer utiče na telesnu sposobnost da se prehrani iz hrane koju konzumiramo.

Izvor: NarodnaMedicina

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.