NOVOSADSKI OKTOBERFEST - Jovana Mladenović: Na štandu Carlsberga očekujte različite aktivacije za pivopije!

Pored tri najveće srpske pivare - "Heinekena", "Carlsberga" i "Apatinske", svoje etikete predstaviće i proizvođači zanatskih piva kao različiti i uvoznici piva iz svih delova sveta.

Bogat muzički program čine: Zvonko Bogdan, Orthodox Celts, Gift, Ničim izazvan, The Frajle, Jurassic Rock, Štikle i vikleri i veliki broj domaćih i stranih DJ-eva.

Tim povodom razgovarali smo sa Jovanom Mladenović, Communication Manager-om, Carlsberg Srbija.

Vaša kompanija je učesnik skoro svih pivskih manifestacija u Srbiji. Šta očekujete od Novosadskog Oktoberfesta i duha najpoznatijeg pivskog dešavanja u svetu?

- Carlsberg Srbija se trudi da uvek bude prisutna bluzu svojih potrošača, pa je i ovogodišnji Okotoberfest idealna prilika da pored dobre muzike i zabave posetiocima ponudimo i naše brendove.

Ovakva manifestacija ima i turistički karakter, upravo ono što radi i vaša kompanija. Kako ste zadovoljni posetom Muzeja piva i šta sve posetiocima tamo mogu da vide?

- Muzej piva u Čelarevu je dobar primer za razvijanje pivskog turizma u Srbiji i doprinosi imidžu piva u Srbiji. Otvoren je 2008. godine i predstavlja spoj tradicionalnog i modernog nasleđa i počinje proizvodnjom prvih količina piva u ovom kraju. Svaki posetilac je u prilici da do detalja upozna i starinske načine pravljenja i distribucije popularnog pića od hmelja i ječma. Putovanje kroz istoriju pivare upotpunjeno je veoma retkim predmetima, među kojima posebno mesto zauzima ugostiteljski inventar koji se koristio pre sto godina, kao i dokumentacija, pisma i fotografije iz prvih decenija postojanja pivare.

Smatrate li da pivska kultura u Srbiji može da bude dobar potencijal za turizam?

- Svakako, upravo iz tog razloga smo se odlučili da otvorimo naš Muzej piva, jer se upravo na ovaj način širi pivska kultura. Posetioci se informišu o istoriji i nastanku piva. Ovakav jedinstveni mini centar koji je spoj tradicionalnog i modernog uvodi vas u priču koje je prvo pivo nastalo iz naše fabrike, kako su i se i na koji način dopremali sastojci koji su potrebni za pravljenja, a zatim i kako se skladištilo i čuvalo pivo. Avanturu o istoriju pivare moći ćete da vidite kroz stare slike i pisma osnivača Lazara Dunđerskog, kao i kako su se i na koji način uveseljavali radnici prilikom proslava. Kako istorija nije jedino čime se diči naša pivara, u samom centru Muzeja imaćete priliku da vidite i koji su to savremeni brendovi kojima pivopije pridaju najveću pažnju danas, a ukoliko niste sigurni koji su razlozi za to, moći ćete i da degustirate jedno od više vrsta piva koje pivara proizvodi ili distribuira.

Šta će posetioci Novosadskog Oktoberfesta moći da probaju na vašem štandu?

- Svi posetioci Oktoberfesta imaće prilike da probaju različita piva iz našeg portfolija. Naravno biće i različitih aktivacija za pivopije.

Ulaznice po ceni od 200 dinara mogu se naći na portalu i prodajnim mestima GIGSTIX-a, a detalje o rezervaciji stolova i programu pogledajte na web adresi www.oktoberfest2016.rs

OktoberFest_web_banner_insta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.