Nole se obratio devojci čija je priča dirnula Srbiju

"Pre svega želim da iskažem svoje ogromno zadovoljstvo što mogu da ti se obratim i da ti kažem koliko te volim, koliko te poštujem i koliko ti se divim. Divim se tvojoj snazi, divim se tvojoj volji i tvom talentu ne samo u slikanju koji je očigledan, već talentu u tekvondou, volji da učiš, da budeš student, da se konstantno razvijaš. Ti si svima nama idol, svima si nama inspiracija i svojim primerom pokazuješ ljudima koliko je bitno da se ne predaju i da svakodnevno veruju i slede svoje snove. Jedva čekam da te zagrlim i da se upoznamo i uživo. Znam da će taj trenutak brzo doći, a do tada ti poručujem da se ne predaješ i da ostaneš na tom putu da budeš pozitivna, da budeš nasmejana kao što uvek i jesi. Volim te, sve najbolje ti želim", poručio je Novak.

Bila je devojčica koja je krenula u školu zahvaljujući učiteljici. Jer roditelji njenih drugara nisu dozvoljavali deci da idu sa njom u razred. Dejanu Bačku je mama naučila da sve radi levom nogom. Tako da, kad zinete da nekoga iskritikujete rečenicom "uradio si ovo levom nogom", ujedite se za jezik. Jer Dejana Bačko sve radi levim stopalom. Ne može samo da zakopča pantalone i da namesti kosu. To za nju čine brat i mama.

Imala je pet godina kada je počela da uči da živi samostalno. Učila je da se obuče, da opere zube, da namesti krevet, obavlja kućne poslove. Dejana se oblači, šminka, jede, piše, živi... levom nogom. "To kako si ti stavila ajlajner levom nogom, ja ne bih uspela ni desnom rukom", rekla joj je Tanja.

I da znate, Dejana levom nogom obavlja većinu životnih potreba spretnije nego mi rukama. Kažu joj da ima lep nogopis. Duhovita je. Pametna. Lepa. Talentovana. Talentovana da živi i da u životu uživa.

Dejana Bačko je studentkinja Akademije umetnosti. Želi da bude slikarka. Na putu do priznate umetnice, Dejana je skrenula na boks, a posle je odlučila da trenira tekvondo. Pitali su je kako će. Rekla je: "Nogama". Cilj su joj Olimpijske igre u Tokiju. Probala je da igra fudbal i stoni tenis. Bila je fotomodel u Grčkoj.

Ovo je čudesna, inspirativna, poučna, dirljiva, snažna priča o devojci koja sve radi levim stopalom! Njena krila vode je do neslućenih visina. Nama, smrtnicima sa svim ekstremitetima, lenjima, mrzovoljnima, bez cilja, bez ambicije. Ako se sad ljutite, ljutite se. Nemojte ni slučajno da se pokrenete i da preuzmete život u svoje ruke. Nego nastavite da sve radite levom nogom.

Izvor: B92.net

Pogledajte još