VUČIĆ O PRONAĐENOM ORUŽJU KOD NJEGOVE KUĆE: Ja se nadam da je to slučajno neko ostavio!

Vučić je rekao da je danas kod njega bio direktor BIA, da nije saznao ništa novo o oružju koje je pronađeno blizu njegove porodične kuće, ali i da veruje svojoj državi i službama.

- Nemam podatke osim onih do kojih ste vi došli, i sa takvim stvarima se ne igram - rekao je premijer i dodao da ne bi ulazio u različite teorije, dodavši, međutim, da je "čudno mesto na kome je pronađeno oružje".

- O dešavanjima u Jajincima ne znam ništa, imam podatke koji nisu dovoljno kredibilni da sa njima izlazim u javnost. Mi smo ovde da brinemo o narodu, a ne da narod brine o nama. Uzeti su otisci i sve što je potrebno, siguran sam da će se naći parcijalni DNK, možda je to neko i slučajno tu ostavio - rekao je premijer.

- Ako ne pronašemo parcijalni DNK, biće jasno o čemu se tu radi, a to će biti do večeras - rekao je Vučić.

On je istakao da čeka dalje informacije, da je moguće da je oružje ostavljeno slučajno i izrazio zabrinutost za bezbednost običnih ljudi i dece koji bi mogli da budu ugroženi tim oružjem.

- Ja se nadam da je to slučajno neko ostavio, ali me brine što se tamo deca igraju, zolje da je eksplodirala ubila bi dvadesetoro dece. Da je neko to hteo da sakrije, otišao bi kilometar i po dalje - rekao je premijer.

Vučić je naglasio da nije bilo pokušaja atentata na njega i da ga "niko nije ni pipnuo". Dodao je i da mu "ne pada na pamet uvođenje vanrednog stanja".

On je dodaje i da "prepoznaje rukopis zolja, da je biilo toga ranije u sličnim organizacijama".

- Zolja može da gađa na 200 metara, a ako još neko poznaje teren, tu promašaja nema. Ja mislim da je to neko slučajno ostavio, a to je još veći problem, jer je moglo da strada mnogo dece - rekao je Vučić, dodavši da je ponosan što za ove četiri godine nije bilo nijednog političkog ubistva, "niti će ih biti".

- U 16 i 5 juče je neko dojavio o oružju, a Stefanović mi je rekao da ima sumnje. Međutim, nije rekao gde je bilo oružje, a ja sam pogodio da je bilo tamo gde je pronađeno - rekao je premijer.

Na pitanje šta će se raditi ako se dokaže da slučaj ima veze sa ugrožavanjem njegove bezbednosti, Vučić je rekao da će to naknadno proceniti:

"Valjda sam ja zadužen za sve službe", rekao je i dodao:

"Prvo ću videti šta ću ja da uradim".

Na pitanje da li zna šta je sve iz UKP "isporučivano" predstavnicima stranih službi Vucičh je potvrdno odgovorio.

Dodao je i da je bilo i ranije najava i pretnji, ali bez direktnih dokaza, kao što je to bilo u slučaju Crne Gore.

- Prećutao sam o onome što samo saznali, a ticalo se delimično mene, jer nisam hteo da spopadam narod glupostima. Nemam nijedan dokaz da je ovo bio atentat na mene, bez direktinih dokaza kao što je bilo za Crnu Goru. Mislim da tu stvarnih incidenata i nema, ali prepustiću nadležnima, znaćemo večeras - istakao je on.

Dodao je da je svojim ušima čuo i video sve dokaze vezane za zbivanja u Crnoj Gori.

- Moj posao je da se bavim istinom, nisam ubica i neću da učestvujem u ubistvima. Bolje da budete ubijeni nego da ubijate nekoga - rekao je.

- Biću dovoljno bezobrazan i drzak da čuvam nezavisnost i samostalnost Srbije, i dovoljno hrabar da Srbima kažem ono što ne žele da čuju - rekao je Vučić.

Povodom navodne proslave Noći veštica u američkoj ambasadi na kojoj su, navodno, američki marinci maskirani u fantomke i obučeni u majice sa natpisima "Savamala demolition team" vikali uvrede upućene premijeru, Vučić je rekao:

- Naše službe su me upoznale sa crnim humorom američkih marinaca, ali osim tupavog humora ništa drugo nisam primetio. Nisam očekivao ništa inteligentnije - rekao je Vučić dodavši da ne misli da to ima bilo kakve veze sa ozbiljnim stvarima i da "kada ima sumnje i slutnje, veruje svojoj državi i njenim službama".

Pitanje o pomenutoj proslavi Vučiću je postavio Dragan J. Vučićević, urednik dnevnog lista "Informer".

Izvor: blic.rs

Pogledajte još