Čestitke novom patrijarhu

BEOGRAD, 22. januara 2010. (Beta) - Predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Mirko Cvetković i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović čestitali su u petak vladiki niškom Irineju izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

"Vaše Preosveštvenstvo, povodom Vašeg izbora na patrijarški tron želim da Vam prenesem čestitke sa iskrenim željama da učinite sve što je u Vašoj moći na dobrobit crkve i naroda", piše Tadić u čestitki. "Kao predsednik Republike, iskreno se nadam da ćemo nastaviti da sarađujemo na dobro svih i na izgradnji jednog boljeg i pravednijeg društva za sve građane Srbije", ističe se u čestitki predsednika Srbije.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković takođe je čestitao vladiki niškom Irineju."Vaša Svetosti, čestitam Vam u ime Vlade Srbije i u svoje lično ime na izboru za patrijarha Srpske pravoslavne crkve uz uverenje da je to priznanje Vaših zasluga na negovanju istinskih vrednosti hrišćanstva i pravoslavlja", istakao je Cvetković u čestitki.

Čestitke novom patrijarhu uputila je i predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović."Uverena sam da su pravoslavni vernici i građani Srbije dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Pavla i da ćete, svojom poznatom rečitošću i otvorenim pristupom, uspešno voditi pravoslavni srpski narod", navela je predsednica Skupštine u čestitki.

Čestike vladiki uputili su i mnogi drugi zvaničnici.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.